Što im se to događa?

Problemi za HDZ Viškova: Upravo ih je napustio šef kluba vijećnika i prešao u nezavisne

Biljana Savić

Ervin Tomić / Foto Sergej Drechsler

Ervin Tomić / Foto Sergej Drechsler

Ervin Tomić izašao je iz HDZ-a nakon što je jedini iz svog Kluba glasovao za rebalans proračuna, kojeg je predložila SDP-ova načelnica Sanja Udović. Sad je nezavisni vijećnik dok Klub Vijećnika HDZ-HSS vodi Duško Brkić



VIŠKOVO – Općinsko vijeće Viškova, nakon što je za rebalans izdvojeno iz Kluba vijećnika HDZ-HSS glasovao predsjednik tog kluba Ervin Tomić, ima izmijenjen sastav oporbe, pa je Tomić izašao iz HDZ-a i postao nezavisni vijećnik, dok je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-HSS sada Duško Brkić, koji je odmah krenuo najjače i sa svojim klubom vijećnika nije digao ruku kojom bi podržao polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Viškovo, ukazavši na smanjen trend prihoda u odnosu na lani i na znatno smanjenje prihoda od komunalne naknade.


– Nismo za Marišćinu, naravno da nismo, ali pitam se kako bi se pokrivao proračun bez naknade za Marišćinu, u slučaju kad bi konačno bila zatvorena, zapitao se Brkić.


U izviješću izvršenja proračuna načelnica Sanja Udović naglasila je da su projekti najviše usmjereni na podizanje kvalitete života svih mještana.




– Putem EU projekata provodimo i provodit ćemo poboljšanja u svim segmentima društva – od obrazovanja, djece i mladih, kulture, sporta, socijalne komponente do demografske politike. Iako nam indeks razvijenosti često ne ide na ruku, jedna smo od najuspješnijih općina na našem području u povlačenju bespovratnih europskih sredstava, kazala je Udović.


Vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić začinio je aktualni sat komentarom na kandidaturu Općine Viškovo za status općine prijatelja djece.


– Vrijeme je noći vještica, imate li moći čarobnice, načelnice, jer nije mi jasno kako ste općinu koja nema pedijatra, ginekologa, nogostupa, dovoljno mjesta u vrtiću ni u školi, kandidirati za općinu prijatelja djece? Mene bi bilo sram to učiniti, pitao je Kurelić, a načelnica mu je odgovorila da će o tome odlučiti kompetentna komisija.


– Žao mi je da kao vijećnik iznosite samo negativne strane, a zaboravljate koliko toga činimo i s kolikim naporom brinemo za predškolce, školarce i mlade. Pa svjedok je i dječji proračun, 20 milijuna kuna usmjereno je na djecu, dobit ćemo još jedan vrtić, a do tada imamo razrađen sustav za brigu o predškolcima putem dadilja, replicirala je načelnica, na što je Kurelić kazao da ni općina, niti vijećnici, ne čine ama baš ništa za djecu.


– Ma da taj dječji proračun uokvirite u zlatni okvir, ne bi ništa vrijedio. Ništa mi ne činimo za djecu, a pored toga što nemaju mjesta u vrtiću ni u školi, nemaju ni sigurnost na ulicama i prometnicama, kazao je Kurelić.