Antonio Dražović

Potpisi za referendum Živog zida ‘ne idu baš dobro’: ‘Ljudi, pomozite, ukinimo novac strankama’

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA – Koordinator Živog zida za Primorsko-goransku županiju Antonio Dražović izvijestio je da prikupljanje potpisa za referendum kojim bi se onemogućilo financiranje političkih stranaka ne ide baš dobro i pozvao je građane da pomognu kako bi se došlo do zakonom određenog broja.


– Vjerujem da u Hrvatskoj postoji 370.000 ljudi koji su svjesni da bi stotine milijuna kuna bilo bolje preusmjeriti u mirovine, zdravstvo, obrazovanje nego na račune političkih stranaka. Ako našim volonterima nije teško stajati 12 sati dnevno za štandovima, nadam se da ni građanima nije teško doći dati podršku za ovu inicijativu, izjavio je Dražović.


On se osvrnuo i na krizu u riječkom Gradskom vijeću u vezi s mandatom zamjene za preminulu vijećnicu Živog zida Mirjanu Jukić.




– Došlo je do problema u komunikaciji s Akcijom mladih. Prema koalicijskom ugovoru taj mandat pripada Živom zidu, ali koalicijski partner Alternativa nam ne želi dati suglasnost. Dodatni problem je i to što je Akcija mladih podržala Mislava Kolakušića, a mi ga ne podržavamo.


Dogovor se ne može postići, a u tom slučaju vjerojatno će se izabrati sljedeći kandidat s liste, a to je kandidat Akcije mladih. To pojašnjava tko iza svega stoji i kakve su mu namjere, naglasio je Dražović.