Investicija vrijedna 18,2 milijuna

Položen temeljni kamen sportske dvorane OŠ Hreljin: Svi učenici u jednoj smjeni, a tjelesni odgoj u dvorani

Biljana Savić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Ova škola već 40 godina čeka igralište i sportsku dvoranu, ne samo da će investicija  omogućiti jednosmjensku nastavu i satove tjelesnog i zdravstvenog odgoja po kurikulumskim sadržajima i standardima, već će na višu razinu podići sportski, kulturni i zabavni život svih Hreljana



HRELJIN  Danas je položen temeljni kamen sportske dvorane OŠ Hreljin. Projektom izgradnje nove sportske dvorane je predviđena izgradnja dvorane s pratećim prostorijama, tri nove učionice, vanjskog igrališta s tribinama te uređenje okoliša škole.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Igralište s tribinama imat će površinu 1.007 četvornih metara, a novoizgrađeni kapaciteti omogućit će školi jednosmjenski rad. Vrijednost investicije iznosi 18,2 milijuna kuna, a sredstva je u cijelosti osigurao Grad Bakar, s tim da će se investiciji pridružiti i Primorsko-goranska županija s oko milijun kuna za opremu novih prostorija i igrališta.




Osnovnu školu Hreljin pohađa oko 300 učenika i mnogi od njih zajedno sa svojim roditeljima, učiteljima i profesorima nazočili su svečanosti, a s temeljnim kamenom učenici su položili i vremensku kapsulu svojih fotografskih, likovnih i literarnih radova kao temelj buduće sportske dvorane. Rok završenja radova je 15. ožujka iduće godine.


Svečanost su uveličali i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, ravnatelj OŠ Hreljin Zoran Pavletić, zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Edita Stilin.


VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U UTORAK!