Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 21° 21° 2
16. listopada 2019.
Novi objekt

Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u ulici Jože Vlahovića

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2019. u 16:40 2019-07-27T16:40:52+02:00

Radovi vrijedni 1,2 milijuna kuna trebali bi biti okončani do sredine siječnja sljedeće godine

RIJEKA - Krajem ovog mjeseca trebala bi početi izgradnja reciklažnog dvorišta u Ulici Jože Vlahovića u Rijeci. Novo reciklažno dvorište smjestit će se unutar područja bivše tvornice Torpedo, prostirat će se na 1.125 metara kvadratnih, služit će za prikupljanje otpada isključivo od građanstva, a recikliranje će biti u potpunosti besplatno.

Predviđena građevina imat će komunalno servisnu namjenu privremenog sortiranja i skladištenja izdvojenog komunalnog otpada za daljnju reciklažu i deponiranje. Otpad će se skladištiti u zasebnim spremnicima.

- Gradnju ovog reciklažnog dvorišta smatram kao korak više u unapređenju sustava zbrinjavanja otpada u Rijeci. Osobno podržavam ovaj projekt jer smatram da će se time dodatno naglasiti sve prednosti odvajanja otpada te da će se time dodatno podići svijest građana o nužnosti i važnosti odvajanja otpada - istaknuo je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Sveti Nikola Marin Barać i dodao kako će Mjesni odbor i dalje sustavno provoditi ekološke programe u skladu sa svojim financijskim i operativnim mogućnostima i ovlastima.

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta vrijednog oko 1,2 milijuna kuna trebali bi trajati oko 200 kalendarskih dana, odnosno najkasnije do 20. siječnja 2020. godine. Gradnja se financira iz Proračuna Grada Rijeke, uz sufinanciranje u iznosu od 85 posto iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.