Zadnji dan buvljaka

Pobuna preprodavača na Preluku: ‘Ne idemo na Kont! Nek’ šalju na nas koga hoće!’

Marinko Glavan

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Razloga za to je više, ali gotovo svi se slažu da je riječ o neprimjerenoj i nepodesnoj lokaciji za ''buvljak''



Ne idem nigdje s Preluka. Ni ja ni većina drugih prodavača, pa nek’ šalju na nas policiju, carinu, komunalne redare, koga hoće – kaže Drago Vukelja, jedan od prodavača rabljene robe na buvljaku, koji bi, odlukom gradske uprave, od iduće nedjelje s Preluka trebao biti preseljen na Kont.


Prema ideji gradskih vlasti, tamo bi preprodavači svega i svačega, koji su do sad desetljećima svoju robu izlagali na Preluku, ubuduće trebali poslovati na štandovima koje će im po simboličnoj cijeni iznajmljivati gradska tvrtka Rijeka plus.


Buvljak na novoj lokaciji trebao bi početi s radom prve nedjelje u listopadu, no većina preprodavača s kojima smo razgovarali nije nimalo oduševljena tom idejom te ne kane otići na Kont, nego ostati na Preluku, unatoč gradskoj odluci.




Razloga za to je više, ali gotovo svi se slažu da je riječ o neprimjerenoj i nepodesnoj lokaciji za »buvljak«. Dobra stvar u cijeloj priči je najava gradskih vlasti da će buvljak na Kontu biti samo tijekom listopada, nakon čega će se razmisliti i o drugim lokacijama pa se možda ipak na koncu nađe rješenje koje će zadovoljiti sve strane.


Kako je bilo ove nedjelje na Preluku i što kažu prodavači, a što kupci, sutra u tiskanom izdanju Novog lista