Upozorenje čitateljice

Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, u Gradu ipak ističu da će se to promijeniti

Ljiljana Hlača



RIJEKA Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, smatra jedna naša čitateljica ustupajući fotografije parka koje ukazuju na zapuštenost zelenila – visokih gromova koji su podosta nabujali toliko da zaklanjaju parkovne staze, ali i na uništenu opremu, odnosno klupe.


– Sve je to odraz nebrige i godina provedenih u nemaru za ovu površinu u čijoj se neposrednoj blizini nalaze dvije osnovne škole i vrtić. Kontaktirani su Mjesni odbor i Odjel za komunalni sustav, ali izgovor su financijska kriza i štednja. Ja konkretno nisam tražila dodatna ulaganja, nove instalacije i infrastrukturu, samo škare za orezivanje i kosilicu! Kažete Rijeka europska prijestolnica kulture – gdje točno? – kaže nam veli čitateljica.


U Gradu Rijeci ističu da će se Park Mlaka urediti. U planu je rezidba zelenila, dok će se grmovi lovora orezati nešto jače. U postupku je i popravak komunalne opreme.




– Do kraja ove godine sanirat će se i bazen središnje fontane izvedbom novog sloja hidroizolacije, te manji radovi koji uključuju obnovu dotrajalog sustava odvodnje – naveli su u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. U Gradu su odbacili činjenicu da je tu posrijedi nemar, kažu kako se o parku vodi briga, ali su dodali da zelenilo buja i zbog atmosferskih prilika.