Repa i fažol za sve

PUN MORSKI PRASAC Nikad veća gužva na Kantridi: ”Živio 1. maj! – Živio 3. maj!”

Edi Prodan

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA    Nikad na Morskom prascu veća gužva i nikad raspjevaniji Kantridersi. I red je da je bilo tako jer slavio se 1. maj, blagdan radnnika, svih onih koji to jesu baš kao i onih silnih stotina tisuća nezaposlenih koji bi to htjeli biti. A na žalost nisu.


Uvod u samu proslavu bilo je kuhanje najtradicionalnijeg od svih tradicionalnih  primorskih jela – repe i fažola. Skuhano je bilo ukupno oko 150 porcija koje su dakako besplatno podijeljene okupljenom mnoštvu.





A kad je nestala repa u duhu Istambulske konvencije, kako su poručili Kantridersi svim damama i onima koji se tako osjećaju, čašćenje je nastavljeno s ćevapima.


Odličnom raspoloženju doprinijela je sjajna glazba koja je na svjetlo dana izvukla i brojne stare hitove s prostora »regije«…



Prvomajska je fešta u eufiričnom ritmu na prepunoj plaži Kantrida nastavljena… pa dosta dugo. I red je. Kad već svih ostalih dana klima baš i nije povoljna za radnike, neka barem 1. maj bude po guštu marginalizirane većine.


Inače, ovaj događaj održan je pod motom »Živio 1. maj! – Živio 3. maj!« i organizatori su ga najavili kao simboličku podršku radnicima »3. maja«.