Pala stijenska masa

POSLJEDICA OBILNIH OBORINA Odron na cesti kod Bakra

Sanja Gašpert

Dio ceste na koji su pale krhotine stijena / Snimio Roni BRMALJ

Dio ceste na koji su pale krhotine stijena / Snimio Roni BRMALJ

Tijekom noći za sav je promet zatvorena dionica županijske ceste ŽC 5060 od ulaza s magistrale do kućnog broja 160, u Veberovoj ulici u Bakru. Tijekom jutarnjih sati pristupilo se otklanjanju odronjenog materijala te je prometnica otvorena za sav promet u srijedu oko 12.30 sati



BAKAR Na dijelu županijske ceste ŽC 5060, kojom upravlja Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, u noći s utorka na srijedu došlo je do odrona stijenske mase.


Odron se dogodio na dijelu županijske ceste stotinjak metara iznad željezničko-cestovnog prijelaza na izlazu iz Bakra u smjeru Kraljevice, na dijelu gdje je prometnica izvedena zasjekom u stijenu.


Prema informacijama iz Grada Bakra, odmah tijekom iste noći za sav je promet zatvorena dionica županijske ceste od ulaza s magistrale do kućnog broja 160, u Veberovoj ulici u Bakru.




– Tijekom jutarnjih sati pristupilo se otklanjanju odronjenog materijala te je prometnica otvorena za sav promet u srijedu oko 12.30 sati. Odron je vjerojatno uzrokovan obilnim oborinama od ponedjeljka poslijepodne, kada je došlo do ispiranja materijala između stijena te samim time oslabljivanjem veze između istih i pomicanjem stijena, kaže pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Grada Bakra Davor Skočilić.


O eventualnim daljnjim mjerama za sanaciju stijenskog pokosa odlučit će Županijska uprava za ceste, budući da je prometnica u njihovoj nadležnosti.


Prema riječima Skočilića, na području Grada Bakra se na svim prometnicama provode redovne ophodnje i održavanje prometnica, što od strane Grada Bakra, što od strane Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta.


Na dionici ŽC od Meje prema Bakru, nekoliko kilometara od lokacije odrona, ovih dana upravo je u tijeku i redovno čišćenje bankina i skidanje nestabilnih dijelova pokosa, kaže Skočilić.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ