O događajima u Kninu

PGS: Nasilje po nacionalnoj osnovi je politički teror nad pojedinim građanima ove zemlje

Alenka Juričić Bukarica

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić



RIJEKA I nakon 24 godine od završetka Domovinskog rata kontinuirano smo svjedoci sijanja atmosfere straha po nacionalnoj osnovi.


Dokaz za to je i posljednji događaj u Kninu, i smatram da će se takva situacija nastaviti sve dok premijer Plenković i predsjednica Grabar Kitarović ne prestanu baratati samo frazama komentirajuća ova događanja i dok se konačno ne počnu provoditi kazneno-pravne sankcije, istakla je Tea Mičić Badurina, zamjenica predsjednika Primorsko-goranskog saveza (PGS) na današnjoj press konferenciji s temom Skandal u hrvatskoj diplomaciji i svjetonazorska pitanja u Hrvatskoj.


PGS-ovci su se, naime, osvrnuli i na napade po nacionalnoj osnovi u Kninu te te pozvali da se premijer i predsjednica države pogledaju u zrcalo i vide da su itekako odgovorni za takvu sutuaciju u društvu koja potiče nasilje.




– Nasilje po nacionalnoj osnovi, zbog kojeg je ovih dana u Kninu stradalo i devetogodišnje dijete, nije ništa drugo nego politički teror nad pojedinim građanima ove zemlje, dodala je Mičić Badurina.


Franjo Butorac, politički tajnik PGS-a se, pak, nadovezao govoreći kako sve to ustvari ne odstupa od 30-godišnje politike HDZ-a, kao i da je diplomatkinja Elizabeta Mađarević samo Pedro koji će “visiti” jer Hrvatska uskoro preuzima vođenje Europskom unijom, a oni koji je sa suzama u očima smjenjuju, ustvari misle isto što i ona.