Bijeli pokrivač

PADA LI GA, PADA Pogledajte riječko zaleđe u snježnom izdanju. Pravi problemi tek dolaze

P. N.

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Kao što smo već pisali, u Primorju će se sljedećih dana nastaviti vjetrovito vrijeme obilježeno povremenim orkanskim udarima bure, a tijekom vikenda osjetno će zahladiti



Snijeg koji posljednjih dana pada u cijeloj Hrvatskoj mnogima je stvorio ogromne probleme u svakodnevnom životu.


Bijeli je pokrivač sve bliže moru pa su mnoga mjesta u okolici Rijeke poput Hreljina, Zlobina ili Plasa danas u potpunosti u snježnom izdanju.


Kao što smo već pisali, u Primorju će se sljedećih dana nastaviti vjetrovito vrijeme obilježeno povremenim orkanskim udarima bure, a tijekom vikenda osjetno će zahladiti. 




U noći sa subote na nedjelju očekuje nas pad temperature. Do sredine tjedna maksimalne temperature u Primorju ne bi trebale rasti više od nula stupnjeva Celzijevih, a prema sadašnjim prognozama porast temperature možemo očekivati sljedeći četvrtak.



Da se radi o uobičajenoj vremenskoj situaciji u veljači dokazuje nam podatak iz ne tako daleke veljače 2012. godine, kada je temperatura zraka u Rijeci punih šest dana kontinuirano bila ispod nula stupnjeva Celzijevih, rekao je dežurni meteorolog u Pomorskom hidrometeorološkom uredu Rijeka Ivan Novak.