Eno-gastro festival

Otvoren WineRi: Stigao velik broj vinara, sve od Baranje pa do juga Istre

Edi Prodan

Velik broj izlagača iz čitave Hrvatske jamstvo su ispunjenja misije organizatora, evaluacije Rijeke kao jedne nove vinske destinacije / Snimio Silvano JEŽINA

Velik broj izlagača iz čitave Hrvatske jamstvo su ispunjenja misije organizatora, evaluacije Rijeke kao jedne nove vinske destinacije / Snimio Silvano JEŽINA

Svakako, posebno su zapaženi proizvođači iz Primorsko-goranske županije, od znamenitih Vrbničana i njihovih žlahtina pa sve do odlične, pitke Jarbole iz Zvoneća



RIJEKA U impresivnom zdanju Pomorsko-povijesnog muzeja, bolje poznatog kao Guvernerova palača u Rijeci, otvoren je 2. međunarodni eno-gastro festival WineRi.


Velik broj izlagača iz čitave Hrvatske jamstvo su ispunjenja misije organizatora, evaluacije Rijeke kao jedne nove vinske destinacije.


Festival se  održava dva dana, pa tako i u subotu, a organizator mu je marketinška agencija AHa marketing uz suorganizaciju Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, te pokroviteljstvo, sponzorstvo i partnerstvo mnogih prijatelja i partnera.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA





K tome, kako Rijeka ulazi u permanentni ciklus organizacije najrazličitijih događanja koja su vezana kako uz enogastronomiju, tako i uz kulturu, WineRi će se pretvoriti i u tjedan pa i mjesec isticanja posebitosti kako Rijeke tako i njezine šire okolice.


Ono što je posebno zanimljivo jedan je to od rijetkih vinskih festivala na ovom području koji privlači tako velik broj vinara, sve od Baranje pa do juga Istre tako da je posjetiteljima na raspolaganju uistinu sjajna mogućnost za upoznavanje eno posebitosti Hrvatske na jednom, i to posebno lijepom mjestu.


Svakako, posebno su zapaženi proizvođači iz Primorsko-goranske županije, od znamenitih Vrbničana i njihovih žlahtina pa sve do odlične, pitke Jarbole iz Zvoneća.


– Nakon uspješne lanjske promocije, na ovogodišnjem festivalu organizirali smo šest specijaliziranih radionica, a izlažu čak 84 vinara. Posjetiteljima se nudi 400 vinskih etiketa iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja tako da se uistinu ima u čemu uživati, istaknuo je Žarko Stilin, direktor WineRi-ja.


WineRi ima i humanitarnu notu te će sva prikupljena sredstva donirati udruzi Hoću – Mogu za roditelje djece s poteškoćama u razvoju na način da će izlagači donirati proizvode, a posjetitelji za doniranih 50 kunadobiti te proizvode.

Na otvaranju su govorili i gradionačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Dalibor Šoštarić te direktori TZ-a Rijeke i Kvarnera Petar Škarpa te Irena Peršić Živadinov dok je am WineRi otvorio enogastronomski promotor Časlav Matijević.