Bojkot

Odgođena sjednica o poskupljenju vrtića u Viškovu, roditeljima nije dozvoljen pristup

Andrej Petrak

Foto A. Petrak

Foto A. Petrak



VIŠKOVO – Sjednica Općinskog vijeća Viškova na kojoj se trebalo raspravljati o prijedlogu načelnice Sanje Udović, kojim bi mjesečna cijena jaslica za roditelje poskupila sa 750 na 950 kuna, a vrtića sa 400 na 600 kuna, nije održana i odgođena je za ponedjeljak.


Strka je nastala na samom početku sjednice kojoj je htjelo prisustvovati više majki sa svojom djecom, koje se, razumljivo, protive ovakvoj odluci, a na sjednicu su htjeli i članovi Živog zida. Predsjednica Vijeća Ksenija Žauhar nije svima odobrila prisustvovanje sjednici, jer da im zahtjevi koje su poslali nisu u skladu s Poslovnikom.


Kasnije se saznalo da teško da su svi zahtjevi i mogli biti usklađeni, jer aktualna verzija Poslovnika do jučer nije ni bila objavljena na općinskom webu.




Došlo je do političkog prepucavanja članova Živog zida s predsjednicom Vijeća, a pridružila se vijećnica Mirna Međimorec koja je od Žauhar tražila da na sjednicu pusti majke s djecom. Došlo je do prepirke, pala je i pokoja uvreda, a predsjednici Vijeća u tom je trenutku, izgleda, bilo dosta svega jer je objavila da sjednicu neće ni početi, već da ju odgađa.


Prisutne majke cijelo vrijeme bezuspješno su pokušavale doći do informacija o poskupljenju, objašnjavajući da ih ne zanimaju ni Živi zid ni ostale stranke niti politička prepucavanja. Po objavi o odgodi sjednice vijećnicu su napustili roditelji, ali i članovi HDZ-a, kojima se kasnije pridružila Međimorec.


Predsjednici HDZ-a i vijećnici Marini Tomić Pujić nakon nekoliko minuta, dok je s roditeljima stajala ispred Stare škole u Saršonima, stigao je telefonski poziv predsjednice Vijeća, koja je sjednicu onda htjela nastaviti.


– Odlučili smo se na bojkot, jer roditeljima nije dopušteno sudjelovanje. Uostalom predsjednica je rekla da odgađa sjednicu, ne treba nam takav cirkus, rekla je Marina Tomić Pujić.


Potom je došla informacija da se sjednica odgađa za ponedjeljak.