Ekoakcija

Očišćena sva jelenjska naselja i nezaobilazna Dubina

Sanja Gašpert



JELENJE – U sklopu ovogodišnje Mihoje, drugi put u ovoj godini na području općine Jelenje održana je ekoakcija Zelena čistka. Općina Jelenje tom se prigodom pridružila i akciji povodom Svjetskog dana čišćenja. Kamion s grajfer dizalicom čistio je gotovo sva jelenjska naselja i nezaobilaznu Dubinu. Tim putem očišćeno je pedeset kubika krupnog otpada.


– Molimo mještane da krupni otpad legalno zbrinu putem web adrese http://bit.ly/2kJ3xr3, a ne bacanjem u prirodu, jer se time stvaraju divlji deponiji. Uskoro će s gradnjom započeti i reciklažno dvorište, pa će i otpada na našem području biti znatno manje, kada se projekt zgotovi, ističu u Općini Jelenje.


Inače, Općina Jelenje uspješno je ugovorila dodjelu bespovratnih sredstava od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta Podhum, edukacijske aktivnosti te promociju. Ukupan iznos projekta iznosi 4.486.011,05 kuna, od čega je prihvatljivih troškova projekta 4.279.151,05 kuna, od kojih će dio biti »namaknut« iz vlastitih sredstava, a iznos od 3.637.278,39 kuna ili 85 posto će biti sufinanciran iz poziva Građenje reciklažnih dvorišta KK.06.3.1.03.