Loše brojke

OVO JE SAD VEĆ ALARMANTNO “3. maj” u prvih pola godine ima minus od čak 151 milijun kuna

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

U istom lanjskom razdoblju to riječko brodogradilište poslovalo je s dobiti od 1,7 milijuna kuna, pokazuje izvješće, objavljeno u utorak na internetskim stranicama Zagrebačke burze



Brodogradilište 3. maj zabilježilo je u prvih šest mjeseci ove godine ukupne prihode od 109,5 milijuna kuna, što je oko 80 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok je gubitak te tvrtke, članice Uljanik Grupe, dosegnuo 151 milijun kuna.


U istom lanjskom razdoblju to riječko brodogradilište poslovalo je s dobiti od 1,7 milijuna kuna, pokazuje izvješće, objavljeno u utorak na internetskim stranicama Zagrebačke burze.


Poslovni prihodi iznosili su u prvih šest mjeseci ove godine 65 milijuna kuna, što je oko 85 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada su iznosili 445 milijuna kuna.




Prihodi od prodaje pali su, pak, s lanjskih 397 milijuna kuna na 64,2 milijuna kuna u prvom polugodištu ove godine. Pritom je 30,3 milijuna kuna ostvareno na stranom tržištu, a 33,9 milijuna na domaćem tržištu, pretežito od društava unutar Uljanik Grupe, navodi poslovodstvo u izvješću.


Rashodi tog brodogradilišta iznosili su u prvom polugodištu 230,8 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju lani iznosili 439 milijuna kuna.


U izvješću se navodi i da je imovina društva na dan 30. lipnja 2018. godine iznosila 1,27 milijardi kuna te je povećana u odnosu na proteklu godinu za 35,3 milijuna kuna.


Izvješće kompanije pokazuje i da su kratkoročne obveze u prvom polugodištu dosegnule gotovo 303 milijuna kuna, dok su u istom lanjskom razdoblju iznosile 248 milijuna kuna.


Pritom su kratkoročne obveze prema povezanim poduzetnicima porasle s lanjskih 39 na 118 milijuna kuna, dok su kratkoročne obveze prema dobavljačima smanjene s lanjskih 180 na 159 milijuna kuna.