Predsjednik NO

OTVORENO PISMO Juraj Šoljić pozvao vjerovnike da povuku ovrhe i omoguće deblokadu računa ”3. maja”

Hina

"Svjesni težine situacije svih koje je, zajedno s nama brodograditeljima pogodila ova kriza u brodogradnji, molimo sve partnere da u ovim za brodogradnju prijelomnim trenucima prepoznaju važnost omogućavanja nastavka poslovanja kroz model koji im je ponuđen jer ćemo u protivnom svi biti na gubitku. Treba imati na umu da '3. maj' nema stečajne mase iz koje bi se u slučaju otvaranja stečaja itko mogao naplatiti te je scenarij stečaja svakako financijski najgori scenarij za sve dionike ovog procesa", navodi Šoljić.



 Predsjednik Nadzornog odbora “3. maja” Juraj Šoljić pozvao je vjerovnike da povuku ovrhe i tako omoguće deblokadu računa te tvrtke, ističući da je to jedini put koji vodi izbjegavanju stečaja te nastavku poslovanja i suradnje u izgradnji brodova.  


 Glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u “3 .maju” Juraj Šoljić kao predsjednik Nadzornog odbora u otvorenom pismu ističe da upućuje poziv uoči stečajnog ročišta za Brodogradilište “3. maj” najavljenog za 4. srpnja.


 “Svjesni težine situacije svih koje je, zajedno s nama brodograditeljima pogodila ova kriza u brodogradnji, molimo sve partnere da u ovim za brodogradnju prijelomnim trenucima prepoznaju važnost omogućavanja nastavka poslovanja kroz model koji im je ponuđen jer ćemo u protivnom svi biti na gubitku. Treba imati na umu da ‘3. maj’ nema stečajne mase iz koje bi se u slučaju otvaranja stečaja itko mogao naplatiti te je scenarij stečaja svakako financijski najgori scenarij za sve dionike ovog procesa”, navodi Šoljić.


 Zamolio je vjerovnike da povlačenjem ovrha omoguće deblokadu računa.  “Uz vašu pomoć, nadamo se da ćemo izbjeći stečaj 4. srpnja i da ćemo svi skupa prionuti na dovršetak započetih brodova te kroz nastavak suradnje ozdraviti poslovanje ‘3. maja’ kako bismo i u budućnosti gradili brodove i surađivali u obostranom interesu”, ističe Juraj Šoljić.