Bivši suradnik pod istragom

OBERSNEL O ISTRAZI PROTIV BENCA ‘Osobno sam tražio da se utvrdi ima li nezakonitosti’

P. N.

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Odluke i postupke istražnih tijela ne mogu komentirati. Mogu tek reći da sam i osobno od DORH-a tražio da se utvrdi ima li u postupanju pročelnika Benca ikakvih nezakonitosti, odnosno elemenata kaznenih djela



Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel vrlo je šturo prokomentirao pokretanje službene istrage protiv suspendiranog pročelnika Vladimira Benca, koji je bio jedan od njegovih najbližih suradnika i uživao je njegovo veliko povjerenje. 


– Odluke i postupke istražnih tijela ne mogu komentirati. Mogu tek reći da sam i osobno od DORH-a tražio da se utvrdi ima li u postupanju pročelnika Benca ikakvih nezakonitosti, odnosno elemenata kaznenih djela.


Također, pročelnika Benca suspendirao sam do okončanja istrage, odnosno dok se ne utvrdi je li zakon prekršen, nakon čega ću odlučiti o daljnjim postupcima – podsjetio je u svom priopćenju za medije gradonačelnik Obersnel, nakon objave da se suspendiranog pročelnika Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom USKOK sumnjiči za nezakonito pogodovanje.




Više o istrazi protiv Benca pročitajte OVDJE.