Pljuskovi i grmljavina praćeni vjetrom

Novo pogoršanje vremena: Najviše kiše očekuje se u Kvarnerskom zaljevu i Gorskom kotaru

P. N.

Biometeorološke prilike će utorak u cijeloj Hrvatskoj u prvom dijelu dana biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i manjak koncentracije, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici



Iako je vrijeme danas bilo uglavnom lijepo, u Sredozemlju se kuha novo pogoršanje koje stiže već u drugom dijelu dana.


U noći na utorak i u utorak prijepodne ponovno će lokalno biti vrlo obilne kiše, moguće i jačeg nevremena, koja može uzrokovati probleme.


DHMZ tako nagovješćuje pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu, naročito u utorak prijepodne. Puhat će raznolik vjetar, na moru povremeno pojačan jugozapadnjak, u Tršćanskom zaljevu jaka bura koja će se tijekom dana proširiti na ostatak područja. Minimalne temperature zraka od 10 do 16 °C, maksimalne dnevne između 15 i 18 °C.




Promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Na krajnjem istoku i jugu oborina se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 °C.


Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj u prvom dijelu dana biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, bolovi na mjestima ranijih ozljeda i manjak koncentracije, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Prema kraju dana nepovoljan će vremenski utjecaj malo popustiti pa će i tegobe polako slabiti.


Ogulin strepi, Zadar i okolica očekuju novu kišu – otkriva u RTL-u Danas Dunja Mazzocco Drvar.


“Ako gledamo Hrvatsku u cjelini, past će manje kiše nego tijekom vikenda! Naime, ovoga puta najviše se kiše očekuje u Kvarnerskom zaljevu odnosno na području istočne Istre, Cresa i Krka, te oko Rijeke. Tu će pasti više od 50 litara po četvornom metru, lokalno i 80. 


Na trenutačno najugroženijem području Gorskoga kotara predviđa se oko 50 litara, no valja imati na umu da Ogulin ne ugrožava samo kiša koja padne na područje samoga grada, već i u okolici, posebno u sliv Dobre u kojem se očekuje nešto više oborina”.