Županijski kolegij

Novi digitalni RTG uređaji u Rabu i Lošinju kreću u rad

Tihana Tomičić

Melita Raukar, Dragica Marač i Mrina Medarić / Foto: M. GRACIN

Melita Raukar, Dragica Marač i Mrina Medarić / Foto: M. GRACIN

Uređaji su vrijedni po 1,2 milijuna kuna svaki, javni natječaj je proveden i sad slijedi njihovo puštanje u rad



Domovi zdravlja na Rabu i u Malom Lošinju tijekom ovog mjeseca dobivaju i u upotrebu stavljaju dva nova digitalna RTG uređaja, objavila je na redovitom press kolegiju Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić. Uređaji su vrijedni po 1,2 milijuna kuna svaki, javni natječaj je proveden i sad slijedi njihovo puštanje u rad.


Medarić je objavila i raspored sredstava nove traše decentraliziranih funkcija u zdravstvu – Dom zdravlja dobiva 7,7 milijuna kuna, Thallassotherapia Crikvenica 1,9 milijuna kuna, Thallassotherapia Opatija 3,3 milijuna, Psihijatrijska bolnica Rab milijun kuna, Ustanova za hitnu medicinsku pomoć 2,6 milijuna, Nastavni zavod za javno zdravstvo 4,3 milijuna, te Lječilište Veli Lošinj 1,1 milijun kuna.


Zamjenica župana izvijestila je i da je Županija osigurala 916.000 kuna za manifestacije i događanja u organizaciji neprofitnih udruga, a najveće iznose dobivaju susreti umirovljenika, potom festival mora Fiumara, Osorske glazbene večeri itd.




Pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač najavljuje da će uskoro početi ordinirati logoped za područja općina Čavle, Jelenje i Klana, s time da će biti dostupan u sve tri općine, a Županija sufunancira pola plaće djelatnika koji će biti zaposlen.


Pročelnica za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je o javnom pozivu koji je raspisan za unapređenje turističke infrastrukture – za 12 projekata odobreno je 845.000 kuna, a uredit će se sunčalište u Mošćeničkoj dragi, etno zbirka Kolarnica u Brod Moravicama, biciklističke staze na području Viškova i Kastva, šetnica u Lokvama, ugraditi pametne klupe u Zelenom viru kod Skrada itd. Također, odobreno je pola milijuna kuna za razvoj poljoprivrednih gospodarstava, za što se raspisuje javni poziv, kazala je pročelnica Raukar.


Proveden novi natječaj za ravnatelja Fortice


Nakon što je natječaj za ravnatelja Centra za rehabilitaciju Fortica poništen, proveden je novi, i Upravno vijeće ustanove sada ima pred sobom zadatak da utvrdi broj kandidata i izabere onoga koji udovoljava svim uvjetima natječaja, potvrdila je pročelnica Marač.