Zbogom pameti

Nesvakidašnji incident na Kantridi: Svatovi u vrijeme natjecanja mladih atletičara pobacali baklje u teren

Dotična je skupina muškaraca i žena na D tribinu stigla kako bi proslavila vjenčanje svojih prijatelja. Među njima su bili i mladenci. Izvjesili su veliki plavo-bijeli transparent, pjevali navijačke pjesme, a onda su u jednom trenutku zapalili 20-ak baklji koje su uskoro završile na stazi. Srećom pa niti jedna od baklji nije pogodila nekoga od atletičara koji su se u to vrijeme natjecali – kaže direktorica Kvarnera Iva Florjančič



RIJEKA Nesvakidašnji incident dogodio se u subotu poslijepodne na stadionu Kantrida za vrijeme održavanja finala kadetskoga Kupa Hrvatske u atletici na kojem je »Kvarner« osvojio šesto mjesto, a Laura Delač (disk), Gabriel Barac (3.000 m), Antonio Ban (3.000 m) i Karlo Mance (koplje) izborili mjesto u reprezentaciji. Naime, skupina od 20-ak muškaraca i žena na D tribini palila je i bacala baklje na tartan na kojem su se u to vrijeme održavale utrke i natjecanje u skoku uvis.


No, srećom, sve je prošlo bez kobnih posljedica.


– Dotična je skupina muškaraca i žena na D tribinu stigla kako bi proslavila vjenčanje svojih prijatelja. Među njima su bili i mladenci. Izvjesili su veliki plavo-bijeli transparent, pjevali navijačke pjesme, a onda su u jednom trenutku zapalili 20-ak baklji koje su uskoro završile na stazi. Srećom pa niti jedna od baklji nije pogodila nekoga od atletičara koji su se u to vrijeme natjecali – rekla je Iva Florjančič, direktorica »Kvarnera«, organizatora i domaćina finala Kupa, koja se odmah zaputila na D tribinu s namjerom da prekine bakljadu.




– Svi smo na stadionu bili zgroženi takvim ponašanjem, od nas u klubu, preko trenera, atletičara i delegata natjecanja, roditelji su u čudu i strahu za sigurnost svoje djece s centralne tribine gledali što se događa, a ja sam otišla na D tribinu da bih prekinula bakljadu i pokušala im na lijep način objasniti da je njihovo ponašanje nedopustivo. Uslijedio je verbalni incident nakon kojega su se razišli, tvrdivši pritom da su za okupljanje na D tribini i bakljadu imali dozvolu policije. Ne mogu shvatiti kako se netko može tako neodgovorno ponašati, na stadionu je bilo puno djece, a oni su bacali baklje s isprikom da je to dio proslave vjenčanja. Prestrašno! Pa na stadionu su bila djeca od 13 godina i netko je mogao stradati!


Kantrida


Kantrida



Na kraju su atletičari sami micali baklje s terena da bi mogli nastaviti natjecanje. Žalosno je da se netko može tako ponašati ne mareći pritom za sigurnost osoba koje se nalaze u njegovoj neposrednoj okolini. Na nedavno održanoj prijateljskoj nogometnoj utakmici između Rijeke i Maribora stadion je bio dupkom pun i nije bilo incidenata, a naše natjecanje, na kojem publiku čine uglavnom roditelji, pokvari skupina koja tvrdi da za svoje incidentno ponašanje ima odobrenje policije – zaključila je Iva Florjančič.