U spomen na branitelje

Navijačke udruge organizirat će bakljadu na Krčkom mostu 5. kolovoza

P. N.

Predstavnici navijačkih udruga »Plavo bijeli otok« i Klub navijača »Armada« danas su primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini predstavili incijativu o organizaciji prigodne manifestacije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza



RIJEKA  Predstavnici navijačkih udruga »Plavo bijeli otok« i Klub navijača »Armada« danas su primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini predstavili incijativu o organizaciji prigodne manifestacije povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza.


Za taj dan udruge su najavile organiziranje paljenja baklji na Krčkom mostu u spomen na branitelje, kao što su to učinili i prošle godine, ali bi uz to organizirali i popratnu manifestaciju, koja bi se trebala održati na prostoru uvale Voz, na otoku Krku.


Župan Komadina prihvatio je pokroviteljstvo nad organizacijom ove manifestacije te istaknuo inicijativu ovih udruga kao primjer pozitivne priče zajedništva u odavanju počasti oružanim snagama, hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu.




Pri tome je najavio i pomoć Primorsko-goranske županije u okviru svojih mogućnosti u daljnjoj proceduri oko organizacije manifestacije.


Zamjenik župana Marko Boras Mandić podsjetio je da je Županija u 2017. godini, kada je Klub navijača »Armada« organizirao obilježavanje 30. rođendana, pomogla sa više od 130.000 kuna, od čega oko 60.000 kuna prilikom organizacije centralne proslave rođendana, ali primjerice i prilikom organiziranja navijačkog putovanja u Split »bijelim brodom«.


Predstavnici navijačkih udruga uručili su županu zahvalnicu Primorsko-goranskoj županiji za pomoć u dosadašnjem djelovanju radu Kluba navijača »Armada«.