Promjene na vrhu

Nataša Poldan Grabar v.d. ravnateljice Medica

Barbara Čalušić

Nataša Poldan Grabar / Foto: I. TOMIĆ

Nataša Poldan Grabar / Foto: I. TOMIĆ

U Medicu ističu kako je promjena u ravnateljstvu Specijalne bolnice Medico uslijedila sporazumno, u okviru reorganizacije poslovanja i usvajanja strategije daljnjeg razvoja u području kirurgije



RIJEKA Najveća riječka privatna poliklinika i Specijalna bolnica Medico ima novo vodstvo. Umjesto dr. Nevenke Kovač koja je Medico vodila nešto više od godine i pol, na mjesto vršiteljice dužnosti ravnatelja stupila je donedavna zamjenica ravnatelja Medica dr. Nataša Poldan Grabar, anesteziologinja koja je prije dolaska u privatno zdravstvo radila u KBC-u Rijeka. Iz Medica smo na naš upit o promjeni na čelu bolnice, osim potvrde o promjeni, dobili i zahvalu dosadašnjoj ravnateljici.


– Na mjesto vršiteljice dužnosti ravnatelja imenovana je dr. Nataša Poldan Grabar, specijalistica anesteziologije i reanimatologije, koja je prethodno obnašala dužnost zamjenice ravnateljice Specijalne bolnice Medico. Također, koristimo priliku da i ovom prigodom zahvalimo dr. Nevenki Kovač, prethodnoj ravnateljici Specijalne bolnice Medico, na cjelokupnom doprinosu radu i razvoju Specijalne bolnice Medico te joj ujedno želimo puno uspjeha u budućem radu – stoji u odgovoru Medica. Prije preuzimanja funkcije ravnateljice Medica, dr. Kovač radila je kao menadžerica u Belupu, bila je ravnateljica Specijalne bolnice Sveta Katarina u Zaboku, da bi potom postala glavna savjetnica ministra zdravlja Siniše Varge i v. d. ravnateljice Imunološkog zavoda. U Medicu ističu kako je promjena u ravnateljstvu Specijalne bolnice Medico uslijedila sporazumno, u okviru reorganizacije poslovanja i usvajanja strategije daljnjeg razvoja u području kirurgije.


– Vezano za to, možemo istaknuti kako smo već započeli s osnaživanjem našeg tima kirurga. Konkretno, odnedavno su u Specijalnoj bolnici Medico zaposlena dva renomirana kirurga: dr. Vanja Bušić, specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije koji je ujedno i voditelj Odjela za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju šake bolnice Forus Akutten Kolibri Stavanger u Norveškoj, te prof. dr. sc. Mirko Ivkić, specijalist otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata, koji je u Medico došao s pozicije pročelnika Zavoda za kirurgiju glave i vrata KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu – ističu u Medicu.




Inače, Medico se od 2015. godine nalazi u vlasništvu tvrtke Ergomed čiji je osnivač dr. Miroslav Reljanović.