Tjedan Crvenog križa

Nagrade učenicima za najbolje izrađene likovne i literarne radove

Sanja Gašpert

Dodijeljene su nagrade za najbolje izrađene likovne i literarne radove

Dodijeljene su nagrade za najbolje izrađene likovne i literarne radove



RIJEKA U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, u Domu Crvenog križa Rijeka održana je tradicionalna podjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova za najbolje izrađene likovne i literarne radove na zdravstvene teme Crvenog križa.


Riječ je o aktivnosti koju riječki Crveni križ provodi već 47 godina, odnosno od 1971. godine, kada ju je započeo dr. Haasz Ipoly, a kasnije nastavio dr. sc. Milan Gudelj.


Ukupno je nagrađeno 23 djece i to za likovne i literarne radove na temu Dana darivatelja krvi, Mjeseca suzbijanja ovisnosti, Svjetskog dana bolesnika i Tjedna borbe protiv tuberkuloze.




Radove su izradili učenici osnovnih škola Čavle, Eugen Kumičić, Pehlin i Turnić te Dom učenika Sušak. Prigodni kulturni program pripremili su učenici Osnovne škole Čavle – Dora Čargonja, Ema Vlašić i Ivan Njegovan.


Na temu Svjetski dan bolesnika nagrađeni su literarni radovi učenika OŠ Eugen Kumičić, Stelle Denona, Dore Garac i Kristijana Ćosića te likovni radovi Matea Gržinčića i Ane Marije Blagić iz OŠ Pehlin, a na temu Tjedan borbe protiv tuberkuloze – 14. do 21. rujna likovni radovi Nikolasa Miletića i Filipa Jurice iz OŠ Pehlin.


Na temu Dan darivatelja krvi nagrađeni su literarni radovi Andreja Kljuna, Ane Zeko i Blaža Čargonje iz OŠ Čavle te učenika OŠ Turnić – Anje Budić, Matka Trgovčevića i Eni Sternisa, kao i likovni radovi Loris Budar i Matea Gržinčića iz OŠ Pehlin.


Nagrađeni su i radovi na temu Mjesec suzbijanja ovisnosti – literarni radovi Matea Popovića, Nee Superina, Andre Ljubojevića, Andreja Taribe i Sare Peša iz OŠ Turnić te likovni radovi Lare Jovanović iz Doma učenika Sušak i Matee Jurić iz OŠ Pehlin.


Prisutne je u ime Crvenog križa Rijeka pozdravio Ivo Vidotto, član Odbora Crvenog križa Rijeka i predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka, a u ime učenika koji su pripremili prigodni kulturni program ravnateljica Osnovne škole Čavle Tanja Stanković.