Veliki glumac

Nagrada Grada Rijeke za životno djelo Zdenku Botiću

Damir Cupać

Zdenko Botić / Foto: M. GRACIN

Zdenko Botić / Foto: M. GRACIN



Gradonačelnik Vojko Obersnel dao je suglasnost na prijedlog Odbor za javna priznanja Gradskoga vijeća pa će gradski parlament imati priliku potvrditi da Nagradu Grada Rijeke za životno djelo dobije Zdenko Botić za cjeloživotni doprinos kazališnoj umjetnosti.


Za Zlatnu plaketu »Grb Grada Rijeke« predloženi su Klub navijača Armada Rijeka, Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku-MIPRO, Nenad Labus, Hideyo Ashigaki, Darko Jurković, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Davor Tolja, Paolo Palminteri i Suzana Samardžić. Dobitnici Godišnje nagrade Grada Rijeke trebali bi biti prof. dr. sc. Jasminka Ledić i Zlatko Vicić.


Gradonačelnik Obersnel složio se s prijedlogom koji je iznio predsjednik Gradskoga vijeća Tihomit Čordašev, čestitao je svim laureatima, ali izdvojio je dobitnicu Zlatne plakete Hideyo Ashigaki.




– Drago mi je da je među dobitnicima Hideyo Ashigaki budući da je ona započela suradnju s našim najstarijim gradom prijetaljem, japanskim Kawasakijem. To je dobra praksa da gradsko priznanje dobije netko iz naših gradova prijatelja jer je to dokaz koliko cijenimo naše gradove prijatelje, izjavio je Obersnel.