Od sutra stabilno

Na riječkom području danas jaki udari bure, doznajte kakvo nas vrijeme čeka do početka studenog

P. N.

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Dugoročna prognoza za područje Rijeke nije nimalo loša. Vjetar bi do kraja dana trebao oslabjeti, a do kraja tjedna većina će dana biti sunčana i ugodna, s temperaturama do 20 stupnjeva



Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, uglavnom suho i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak. Oblačnije uz mogućnost za malo kiše bit će na krajnjem jugu, a još u prvom dijelu dana i na krajnjem istoku zemlje. U kopnenim područjima puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16, na Jadranu između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.


Diljem obale, pa tako i na riječkom području na snazi je upozorenje na jak vjetar. Prema stranici Meteoalarm, na Kvarneru bi mogla dosezati olujne udare s brzinom do 110 kilometara na sat.


Dugoročna prognoza za područje Rijeke nije nimalo loša. Vjetar bi do kraja dana trebao oslabjeti, a do kraja tjedna većina će dana biti sunčana i ugodna, s temperaturama do 20 stupnjeva Celzijusa. Kiša je moguća u petak i nedjelju. 




Idućeg tjedna, pak, dugoročna prognoza stranice Accuweather za Rijeku najavljuje stabilno i uglavnom sunčano vrijeme s temperaturama do 16 stupnjeva, dok se kiša očekuje tek 3. i 4. studenog. Nakon toga bi opet trebalo uslijediti pet do šest dana sunčanog vremena. 


Iz HAK-a upozoravaju kako su danas zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, obilazak je državnom cestom Obrovac-Gračac, i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački DC54, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). 


Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji. Duž Jadranske magistrale DC8 i na cestama u gorju mogući su odroni.


U prekidu su: trajektne linije Makarska-Sumartin, Prizna-Žigljen, Ubli-Vela Luka-Split, Bari-Dubrovnik, katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka -Hvar Split, Jelsa -Bol -Split, Korčula-Hvar -Split te brodska linija Zadar-Preko.