Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Radovi u Ulici Franje Račkoga

Na prostoru bivše tvrtke Autopromet gradi se autosalon

Za lokaciju je 2016. izdana građevinska dozvola / Snimio Silvano JEŽINA
Za lokaciju je 2016. izdana građevinska dozvola / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2018. u 19:13 2018-08-08T19:13:06+02:00

Projekt predviđa uklanjanje postojeće nadstrešnice i pomoćne građevine na parceli,  gradnju autosalona, te parkirališta

RIJEKA   Na prostoru nekadašnje kamionske garaže riječke prijevozničke tvrtke Autopromet u Ulici Franje Račkog 49 gradit će se autosalon, saznajemo od Odjela gradske uprave za provedbu dokumentata Grada Rijeke.

Lokaciju je nakon stečajnog postupka spomenute tvrtke –  koji je pokrenut još davne 2000. godine –  kupila zagrebačka tvrtka koja se bavi autoservisom i prijevozom –  Centar Vidikovac. Početak radova već je prijavljen.

–  Za ovu lokaciju još je 2016. godine izdana građevinska dozvola, a iz te dokumentacije vidljivo je da projekt predviđa uklanjanje postojeće nadstrešnice i pomoćne građevine na parceli te gradnju autosalona. Otvorene površine uredit će se za pristup i parkiranja vozila – saznali smo u  Odjelu za provedbu dokumenata.

U Rijeci, zatvaranjem i propašću čitavog niza tvornica i poduzeća po kojima je  ovaj grad bio poznat i koje su zapošljavale tisuće Riječana, pojavio se veliki broj zapuštenih prostora, hala, zemljišnih kompleksa koje su s vremenom postale komunalni problem – zbog devastacije, nagomilavanja smeća, otpadanje dijelova konstrukcije i slično.

Stoga je svaki pomak u ponovnom stavljanju u funkciju bilo kakvog prostora takve vrste itekako dobrodošao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.