Atrakcija

Na Trsatskoj gradini čak dva dočeka: Onaj dječji počinje u podne

Sanja Gašpert

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Na Trsatskoj gradini, koja je ovog adventa postala omiljena destinacija za uživanje u čarima blagdana, a kaštel je u prosincu posjetilo više od 50.000 ljudi, bit će organizirana čak dva dočeka Nove godine. Osim onog u večernjim satima, priprema se i dječji doček u podne, uz pregršt iznenađenja. Najmlađe će dočekati animatori, a ledena spilja pretvorit će se u disco spilju. Stotine balona krasit će kaštel, a uz bajkovitu dekoraciju, u ponudi će biti i dječji šampanjac.


U Novu, 2018. godinu, posjetitelje Trsatske gradine koja ove godine po prvi put ugošćuje advent, uvest će popularna klapa Nevera, jedno od najpoznatijih imena na riječkoj klapskoj sceni. Klapa Nevera sljedeće godine slavi trideset godina postojanja, tijekom kojih je ostvarila brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu, uspješno prezentirajući hrvatsku i domaću, primorsku pjesmu.


U najluđoj noći u godini, posjetitelje će na Trsatskoj gradini klapa Nevera zabaviti spojem moderne glazbe te domaćeg, primorskog izričaja, dok će večer glazbeno upotpuniti DJ Fisher, koji će disco i funky ritmovima ispratiti staru i dočekati novu godinu, zbog čega je, prema riječima organizatora, zabava do jutra zagarantirana. Robert Fisher poznati je riječki glazbenik, kompozitor, house producent i DJ, koji svoje višegodišnje iskustvo stječe kroz raznovrsnu paletu glazbenih žanrova. Uz desetke tisuća lampica, u prekrasnom ambijentu Trsatske gradine, doček Nove godine i ispraćaj stare počinje od 21 sat, a trajat će sve do ranih jutarnjih sati.




Kao uvod u najluđu noć u godini, ovog petka, 29. prosinca na Trsatskoj gradini nastupa Love Runners band, koji će posjetitelje rasplesati u ritmu argentinskog tanga, kubanske glazbe, američkog bluesa, francuske šansone, španjolske glazbe … Članovi benda su Jelena Đorđević, Franjo Črnjarić, Filip Flego i Vanja Vitezić, a njihov nastup počinje u 18 sati.