Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
PREREGULACIJA PROMETA

Na Trsat je sutra najbolje gradskim busevima, taksijem ili - pješice

Arhiva NL
Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2018. u 11:44 2018-08-14T11:44:00+02:00

Svečano misno slavlje u Trsatskom svetištu predvodit će riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić u 18.30 sati

Sutra, 15. kolovoza u marijanskim crkvama i svetištima Riječke nadbiskupije svečano će biti proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Velika Gospa. Proslava najvećeg Marijinog blagdana, već tradicionalno počela je trodnevnicom u Trsatskom svetištu, a trodnevnu duhovnu pripravu predvodi fra Josip Grubišić, iz zagrebačkog Sigeta.

U najstarijoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Veloj crikvi, večeras, 14. kolovoza, večer uoči Velike Gospe, slavit će se misa bdjenja – središnje slavlje župnog blagdana, procesija ulicama grada s Gospinim kipom i svijećama, koju predvodi don. Tomislav Končurat. Iste večeri u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici misa će se slaviti u 20 sati, a nakon mise, u 21 sat krenut će procesija sa slikom Majke Božje i svijećama od župne crkve do glavnoga gradskog trga te natrag u crkvu.

Preregulacija 

Svečano euharistijsko slavlje 15. kolovoza u Svetištu Majke Božje Trsatske u 18.30 sati predvodit će riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. Hodočasničku misu u 10 sati predslavit će provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljan, dok će isti dan mise biti slavljene u 6, 7, 8, 9 i 11.30 sati. U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije svete mise sutra, na blagdan, su u 8, 10 i 19 sati, a misu u 10 sati predvodi vlč. Zlatko Čibarić. U Župi Uznesenja BDM u Crikvenici mise su na rasporedu sutra (srijeda) u 6, 7, 8, 9.30, 11 i 19 sati.

Povodom blagdana Velike Gospe, u srijedu, 15. kolovoza provest će se preregulacija prometa na području Trsata. U vremenu od 6 do 22 sata, preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama: Šetalištem Joakima Rakovca, od raskrižja na predjelu zvanom Pariz do Frankopanskog trga, Radićevom ulicom, Ulicom fra Serafina Schona, Ulicom Draga Šćitara, od raskrižja s Marohnićevom ulicom do Ulice fra Serafina Schona, Frankopanskim trgom i Ulicom Slavka Krautzeka, od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.

Iznimke od zabrane

Zabrana prometa ne odnosi se na vozila hitnih, odnosno interventnih službi te na taksi vozila i autobuse javnog gradskog prijevoza. Linije 2 i 8 javnog gradskog prijevoznika Autotrolej prometovat će s povećanim brojem linija, prema voznom redu za radni dan, a prijevoz na tim linijama 15. kolovoza bit će besplatan. Autobusno stajalište javnog gradskog prijevoza na Frankopanskom trgu bit će privremeno ukinuto, a iskrcaj i ukrcaj putnika obavljat će se na Trgu Viktora Bubnja.

Vozila s izdanim akreditacijama moći će parkirati isključivo na parkiralištu Fortica (parkiralište Svetišta kod Spomen kosturnice). Počevši od 16 sati, do Trsatskog svetišta vozila s akreditacijama i taksi vozila moći će dolaziti isključivo smjerom Mihanovića ulica – Marohnićeva ulica – Ulica Draga Šćitara – Ulica fra Serafina Schona.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.