Poslušali prodavače

NIŠTA OD KONTA Buvljak ipak ostaje na Preluku, Grad odustao od seljenja

Marinko Glavan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Iako su gradske vlasti sredinom ovog mjeseca objavile kako buvljak, počevši s prvom nedjeljom u listopadu, seli s Preluka na Kont, na inicijativu samih prodavača rabljene robe i u dogovoru s njima, odustali su od te odluke zbog nezadovoljstva prodavača



RIJEKA – Buvljak do daljnjeg ostaje na Preluku. Potvrđeno je to iz Ureda Grada Rijeke nakon našeg upita o preseljenju na Titov trg, odnosno most kod Konta, planiranom za iduću nedjelju.


 Iako su gradske vlasti sredinom ovog mjeseca objavile kako buvljak, počevši s prvom nedjeljom u listopadu, seli s Preluka na Kont, na inicijativu samih prodavača rabljene robe i u dogovoru s njima, odustali su od te odluke zbog nezadovoljstva prodavača. 


Na Kontu je, odlukom Odjela za komunalni sustav, podsjećamo, bilo zamišljeno da prodavači svoju robu izlažu nedjeljom, na štandovima koje bi, uz minimalnu naknadu od 15 kuna, osigurala gradska tvrtka Rijeka plus, čemu se prodavači protive s obrazloženjem da velikoj većini jedan štand nije ni približno dovoljan za izlaganje svega što nude na prodaju.




Njihovo nezadovoljstvo na kraju je ipak, čini se, prevladalo, pa buvljak do daljnjega ostaje na Preluku.