Morska avantura

Mladi Riječani stigli do cilja: Od Savudrije do Prevlake kajakom za 39 dana

Sanja Gašpert

Konačno cilj - dolazak pred rt Oštro na Prevlaci

Konačno cilj - dolazak pred rt Oštro na Prevlaci

Supružnici Tena Vičević Dunaj i Bruno Dunaj, sa svojim psom Bubijem, isplovili su iz Savudrije 19. srpnja, a jučer su stigli na rt Oštro na Prevlaci, prešavši ukupno 794,5 kilometara



RIJEKA – Pustolovina mladog bračnog para, Tene Vičević Dunaj (32) i Brune Dunaja (32) te njihovog psa Bubija, nazvana Morska Avantura Kajakom, koji se sredinom srpnja odlučio na plovidbu rekreativnim kajakom od Savudrije do Prevlake, poduhvat od 753 kilometra, završila je jučer dolaskom na rt Oštro na Prevlaci.


– Iza nas je 39 aktivnih dana punih doživljaja, predivnog Jadrana, dragih ljudi, sedam županija i 794,5 kilometara. Nije uvijek išlo sve glatko, imali smo par jakih nevera, bura i juga, napasne čagljeve s Pelješca, morskog psa, ali ništa nas nije omelo za sretan i uspješan dolazak do cilja.


Uživali smo u svakom trenutku, svakoj novoj vizuri, skrivenoj uvali i naseljenom mjestu. Istražili smo otočiće Šibenskog arhipelaga, kao i Elafite kojima smo se posebno veselili. Vidjeli smo i neka čuda prirode poput Fjorda Zavratnica koji se nalazi u parku prirode Velebit i uvale Vruja koja je specifična po velikoj podmorskoj vrtači promjera oko 60 metara, pričaju o svojoj morskoj avanturi mladi Dunaji.




Iako umorni i iscrpljeni, kažu kako su dobro sve i fizički i psihički izdržali, kao i njihov pas Bubi koji je proveo 39 dana u morskim aktivnostima koje najviše voli.


– Ponosni smo na njega i zadovoljni što smo se zajedno upustili u ovu veliku avanturu na sit-on-top triyak kajaku i prošli našu obalu od Savudrije do Prevlake. Ovom prilikom želimo zahvaliti svima na podršci, našim prijateljima i pratiteljima, obitelji, kolegama s posla, svima koji su nas posjetili putem, ugostili i koji su nas htjeli ugostiti, sponzorima putovanja i svim dragim ljudima koje smo upoznali, ističu Tena i Bruno.


Mladi bračni par, Tena i Bruno, sa svojim su psom Bubijem u morsku avanturu krenuli 19. srpnja. Ideja za ovaj poduhvat je nastala spontano, još prošle godine. Par je tada s Bubijem, kojega su prije sedam godina našli na autocesti, boravio na Korčuli.


U želji da obiđu okolne otočiće, iznajmili su kajak. Bubi je s tom mini pustolovinom bio oduševljen te su se javile prve iskrice ovogodišnje jadranske avanture. Da bi se ideja realizirala, bilo je potrebno puno intenzivnog planiranja, kao i fizičke te psihičke pripreme.



Iako su Tena i Bruno pustolovnog duha, ovaj jadranski poduhvat je za nju bio poseban izazov. Za razliku od supruga, ona se prije nije bavila sportom. Njega s druge strane sport prati cijeli život.


Prije deset godina je biciklom prešao dionicu od Zagreba do mora i nazad. Usput je posjetio Rijeku, Istru, Cres i Mali Lošinj. Osim fizičke pripreme trebalo je odabrati pravi kajak i proučiti karte.



Da ne bi bilo iznenađenja, mala posada bila je na vezi s DHMZ-om, koji je obavještavao o vremenskim prilikama. Kako su i planirali, njihova avantura trajala je četrdesetak dana, a iza njih je pustolovina koju će, sigurno, pamtiti cijeli život.