Prijem u Općini

Mlada Laura Lisac iz Viškova jedna je od najperspektivnijih hrvatskih karatistica

Biljana Savić

Laura Lisac na prijemu u Općini Viškovo

Laura Lisac na prijemu u Općini Viškovo



VIŠKOVO – Laura Lisac je petnaestogodišnjakinja, od svibnja prošle godine stanovnica Viškova i jedna je od najperspektivnijih hrvatskih karatistica u mlađim kategorijama. To je još jednom dokazala na nedavnom Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje održanom u Santiagu u Čileu, osvojivši brončanu medalju u konkurenciji kadetkinja preko 54 kilograma.


Tim povodom Lauru i njezinog oca Damira u prostorima Općine Viškovo ugostili su načelnica Viškova Sanja Udović, njeni zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić te tajnik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo Dino Klaić.


– To je vaš trud, vaš angažman i vaš uspjeh te vam najiskrenije čestitam, kazala je Udović članici Karate kluba Delta, višestrukoj državnoj prvakinji te viceprvakinji i prvakinji Balkana Lauri Lisac koja je u primorsko-goransku županiju donijela medalju sa svjetskog prvenstva u karateu nakon dugih 10 godina čekanja.




Karateom se bavi već 8 godina i dosad je osvojila oko 170 medalja i 60-ak pehara. Lauru u sljedećih 6 mjeseci čekaju državno i europsko prvenstvo, turnir svjetske razine u Veneciji te prvenstvo Balkana.


Zajednica sportskih udruga će Lauru Lisac poduprijeti sa 2 tisuće kuna, a Općina Viškovo Lauru je razveselila priznanjem, buketom cvijeća, ali i prigodnim korisnim poklonom – rukavicama te kompletom štitnika za ruke i noge.