Dom kulture u Čavlima

Mega rock koncert za Dječju bolnicu Kantrida trajao je čak sedam sati

Sanja Gašpert

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Pod motom »Pomognimo njima, pomognimo najmlađima!« u organizaciji Udruge Praesidio Frangipanis – Frankopanska Straža Grobnik, nastupili su Opća opasnost, Atomsko sklonište i Bijelo dugme tribute band. Osim publike iz svih dijelova Hrvatske, glazbene legende došli su poslušati i iz Austrije, Italije i Slovenije



ČAVLE Čavjanski Dom kulture u subotu navečer bio je premalen za sve one koji su željeli sudjelovati u sedmosatnom humanitarnom rock koncertu, istovremeno uživati u rock glazbi Opće opasnosti, Atomskog skloništa i Bijelo dugme tribute banda i dati svoj doprinos humanitarnoj akciji čija su sredstva bila namijenjena za Dječju bolnicu Kantrida. Gotovo 1.500 posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne Austrije, Italije i Slovenije došlo je poslušati glazbene legende, ali i podržati humanu akciju, pokrenutu pod motom »Pomognimo njima, pomognimo najmlađima!«, u organizaciji Udruge Praesidio Frangipanis – Frankopanska Straža Grobnik te suorganizaciji Kluba mladih Rijeka, Dbokija, Udruge Čavjanske Maškare, Kuharice j.d.o.o. i Turističke zajednice Općine Čavle.


Odličan odaziv 


– Prezadovoljni smo odazivom ljudi, došli su iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja. Dvorana Doma kulture u Čavlima bila je puna i mi smo presretni odazivom ljudi koji su došli podržati ovu našu humanu priču, koju sam inicirao potaknut obiteljskom tragedijom. Kada sam kretao u ovu priču pokrenutu iz emocije nisam bio siguran hoće li se još netko pridružiti u suorganizaciji, nisam bio siguran niti da li ćemo moći privući tako veliki broj ljudi, ali, srećom, sve je prošlo odlično i, što je najvažnije, prikupljena su financijska sredstva za liječenje naših najmlađih. Još ne znamo koliko je novaca prikupljeno, ali ćemo održati sastanak, sve zbrojiti i prikupljeno donirati Dječjoj bolnici Kantrida, čija će Uprava odlučiti za što je u ovom trenutku najvažnije iskoristiti novac, kazao je inicijator i organizator koncerta Goran Mavrinac, predsjednik Udruge Praesidio Frangipanis – Frankopanska Straža Grobnik, dodajući da su organizatori, publika i izvođači pokazali zajedništvo prema onima koji ostaju za nama, najmlađima i najpotrebitijima.


Humanitarnoj akciji i organizaciji rock koncerta priključio se i Klub mladih Rijeka, kojemu humanost nije strana, jer je već organizirao brojne humanitarne akcije.


Trudimo se




– Smatram da bi svi trebali osjećati, imati tu potrebu, poriv da ako su u mogućnosti pomognu drugima kojima je to potrebno. Klub mladih Rijeka kroz svoje djelovanje trudi se pomagati drugima, tako je stotine mladih pomagalo za poplavljenu Slavoniju, često pomažemo Socijalnoj samoposluzi u Rijeci, udrugama za zaštitu životinja, Domu za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, održali smo besplatan tečaj njemačkog jezika za nezaposlene mlade ljude kako bi usvajanjem novog jezika mogli povećati svoju mogućnost kod zaposlenja. Razne udruge koje nemaju svoj prostor koriste prostorije Kluba mladih Rijeka za svoje sastanke, prezentacije, rad općenito. Prošle godine smo imali humanitarni projekt Vesele plahtice za Dječju bolnicu Kantrida, ali i mnoge druge akcije. Trudimo se koliko možemo i kada vidimo kome je potrebno, kazao je predsjednik Kluba mladih Rijeka Andrej Briščik, dodajući da se ovoj humanoj akciji u Čavlima Klub odazvao kao suorganizator jer smatra da je stvarno potrebna pomoć pedijatriji u Dječjoj bolnici Kantrida, koja »izgleda kako izgleda«, a ovom akcijom će se pridonijeti da se to stanje poboljša.


Briščik : Znali smo da će Dom kulture biti pun


– Sudjelovali smo u prodaji karata koja je trajala nekoliko dana, išla je vrlo dobro, ako ne i odlično. Znali smo da će Dom kulture u Čavlima biti pun, a pozvali smo sve koji nisu došli do karte da dođu na koncert, uz obećanje da će biti mjesta za sve zainteresirane, da ćemo se zgurati, jer što nas više dođe to bolje, istaknuo je Briščik.


Ulaznice su se prodavale i u prostorijama Turističkog ureda u Čavlima – u pretprodaji su stajale 20 i 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna.