Akcija mladih

Maknite ogradu koja nas dijeli od mora, to nije vaša privatna prćija!

Biljana Savić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Ogradu je taj činovnik odlučio odvojiti nas građane od naše Rive i našeg mora i osigurati da mi obični građani ne smetamo onima posebnima koji su odlučili svoje jahte vezati uz našu Rivu. Za ovu sramotu osobno smatramo odgovornim ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepu koji je svojim potpisom ovako nešto omogućio i gradonačelnika Vojka Obersnela koji svojom šutnjom ovu sramotu odobrava, ističu čelnici Akcije Mladih Bojan Kurelić, Anet Trope i Vedran Vivoda



RIJEKA – Na društvenim se mrežama momentalno digla velika prašina oko te metalne ograde koju je Lučka uprava Rijeka postavila na istočnom dijelu riječke rive. Najžustrije je reagirala Akcija mladih, koja je tim povodom i na licu mjesta sazvala konfenernciju za novinare. I nisu baš birali riječi.


– Umjesto da naš Grad koji teče približimo moru od kojeg su nas urbanistički riječki huligani svojim katastrofalnim planiranjem bezumno udaljili, umjesto da vratimo našu Rivu i Molo longo građanima, umjesto da maknemo aute i parkiralište s potencijalno najljepše šetnice na Kvarneru, mi se u našem gradu budimo uz 2 metra visoku metalnu ogradu sagrađenu na našoj Rivi!


Ogradu sagrađenu po naređenju nekog uhljebničkog činovnika Lučke uprave Rijeka koji je zaključio da je naša obala, naša Riva, naš jedini normalni izlaz i doticaj s morem u centru grada nečija privatna prćija.




Ogradu kojom je taj činovnik odlučio odvojiti nas građane od naše Rive i našeg mora i osigurati da mi obični građani ne smetamo onima posebnima koji su odlučili svoje jahte vezati uz našu Rivu.


Za ovu sramotu osobno smatramo odgovornim ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepu koji je svojim potpisom ovako nešto omogućio i gradonačelnika Vojka Obersnela koji svojom šutnjom ovu sramotu odobrava.


Ovim putem pozivamo obojicu na hitnu reakciju i micanje ove ograde između građana Grada Rijeke i njihove Rive.


Pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu poslali smo i službenim putem, a gospodinu Vukorepi se obraćamo ovim javnim istupom, kazali su novinarima čelnici Akcije Mladih Bojan Kurelić, Anet Trope i Vedran Vivoda.


Ocijenili su da Lučka uprava Rijeka ovim činom još jednom pokazuje da se bavi djelatnostima izvan svojih zakonskih ovlasti te od riječke gradske putničke morske luke otvorene za javni promet pokušava napraviti marinu za megajahte, čime direktno utječe na daljnji razvoj Rijeke stvarajući nelojalnu konkurenciju potencijalnim investitorima u marinu Porto Baroš, jednom od strateških projekata za razvoj grada, kazali su čelnici Akcije mladih.


Na svojoj Facebook stranici napisali su da gradonačelnika Vojka Obersnela i ovim putem javno pozivaju na hitnu reakciju.


»Ako njegov odgovor krene s njegovom omiljenom krilaticom da to nije u njegovoj nadležnosti pozivamo ga da odmah podnese i ostavku na mjestu gradonačelnika, a ako Lučka uprava Rijeka ne makne ovu sramotnu ogradu, spremni smo protiv odgovornih osoba ove institucije podnijeti odgovarajuće pravne korake i pozvati građane na prosvjed ispred sjedišta Lučke uprave.


Ovim putem pozivamo i građane da svoje neslaganje s ovom ogradom i javno iskažu i obrate se nadležnima za ovu sramotu«, poručili su iz Akcije mladih.