Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Velika akcija

Lučka kapetanija Rijeka utvrdila brojne nepravilnosti u pomorskom prometu

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2019. u 15:34 2019-07-21T15:34:38+02:00

Riječka Lučka kapetanija u subotu je u nadzoru pomorskog prometa i pregledu pomorskoga dobra utvrdila brojne nepravilnosti zbog čega je počiniteljima izdala prekršajne naloge i mandatne kazne.

Službenici su u akciji obavili ukupno 60 pregleda (od toga 46 domaćih i stranih brodica, četiri domaća broda i šest stranih jahti) te tri pregleda pomorskog dobra i jedan pregled plovnog puta, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom nadzora zabilježeno je 18 prekršaja, temeljem čega je izrečeno 12 mandatnih kazni te je izdano šest prekršajnih naloga prema počiniteljima prekršaja.

Za vrijeme pomorsko-prometnog nadzora, službenici su plovilima iz sastava Lučke kapetanije Rijeka preplovili 163 nautičke milje, unutar područja nadležnosti.

Koordinirani nadzor s pripadajućim lučkim ispostavama u području nadležnosti Lučka kapetanija Rijeka obavljala je u subotu od 11 do 19 sati s ciljem provjere sudionika pomorskog prometa iz aspekta sigurnosti plovidbe.

Akcija je provedena ciljano sa četiri plovila iz sastava riječke Lučke kapetanije, a područje nadzora najvećim dijelom obuhvatilo je Riječki zaljev, Vinodolski kanal te Rapski i i Creški akvatorij.

Koordinirane nadzore tog tipa, bez najave, Lučka kapetanija Rijeka nastavit će tijekom ostatka razdoblja pojačanog prometa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.