Imajte razumijevanja

Ljudi, ovo je zaista necivilizirano: Prilazi plaži za invalide na Biviju blokirani parkiranim automobilima

P. N.

snimila čitateljica Novog lista

snimila čitateljica Novog lista

Tako je "gužvovito" da kombi Autoreleja koji prevozi invalide ne može iskrcati putnike, nego ih u kolicima moramo gurati po šetnici. Slobodno napišite, tamo nema komunalnih redara, niti ima rampe koja je prije propuštala samo invalide, javlja čitateljica našeg portala.



Prilazi plaži za invalide u uvali Kostanj na Biviju u Rijeci zakjrčeni su automobilima, javila nam je ogorčena čitateljica našeg portala, koja je željela ostati anonimna.


– Tako je “gužvovito” da kombi Autotroleja koji prevozi invalide ne može iskrcati putnike, nego ih u kolicima moramo gurati po šetnici. Slobodno napišite, tamo nema komunalnih redara, niti ima rampe koja je prije propuštala samo invalide, javlja čitateljica našeg portala, prilažući uz to i fotografije koje potvrđuju njezine tvrdnje.


Plažom Kostanj, inače, Rijeka se diči kao jednom od najopremljenijih plaža za invalide na Mediteranu. Plaža je predstavljena i na wikipediji, gdje se navodi da “prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor”.




Međutim, autri koji su na Wikipediji pisali o plaži u uvali Kostanj nisu računali na nesavjesne vozače, koji se, evo, ovih dana trude da plaža za invalide ne bude tako pristupačna svim invalidima, kao što bi trebala biti.


Posla za komunalne redare, dakle, tamo ima na pretek. Pogledajte fotografije.