Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1n
Sutra: 10° 10° 1n
21. veljače 2020.
Za Bartoju

foto/video Ljetno lice Platka privuklo tisuće posjetitelja, gužve je bilo svugdje

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 16:24 2019-08-24T16:24:24+02:00

PLATAK Više od tri tisuće posjetitelja, mahom obitelji s djecom, okupilo se na trećem izdanju manifestacije Ljetno lice Platka, održane na Platku, u organizaciji Društva sportske rekreacije Kvarner i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, kao dio Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a ove godine i dio programa obilježavanja blagdana sv. Bartola, Bartoje, koji se obilježava i kao Dan Općine Čavle.

Parking je već od jutarnjih sati bio popunjen, a gužva je vladala na svim sportskim terenima, posjetitelji su okupirali i šetnice i biciklističke i planinske staze, gužva je vladala i ispred i oko planinarskih domova. A i vrijeme je bilo pravo za izlet - sunčano, a temperatura ugodnih 22 stupnja. Prema procjenama organizatora na Platku je bilo više od tri tisuće ljudi.

Za dva tjedna na Platku će se održati i završna manifestacija ovogodišnjeg Festivala rekreacije, koja će biti održana 7. i 8. rujna.

U suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak. Svi koji su došli sa svojim psima, a bilo ih je podosta, mogli su dobiti savjet veterinara o zdravlju svog četveronožnog ljubimca ili dresera o pravilnom "odgoju", a bili su podijeljeni i letci o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa.

Također, u psećem kutku sudjelovali su i predstavnici Skloništa za životinje Lič i Crikvenica kako bi promovirali udomljavanje pasa.

3807401
Ljetno lice Platka / Foto Damir Škomrlj

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.