Za Bartoju

Ljetno lice Platka privuklo tisuće posjetitelja, gužve je bilo svugdje

Sanja Gašpert

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



PLATAK Više od tri tisuće posjetitelja, mahom obitelji s djecom, okupilo se na trećem izdanju manifestacije Ljetno lice Platka, održane na Platku, u organizaciji Društva sportske rekreacije Kvarner i pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, kao dio Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a ove godine i dio programa obilježavanja blagdana sv. Bartola, Bartoje, koji se obilježava i kao Dan Općine Čavle.


Parking je već od jutarnjih sati bio popunjen, a gužva je vladala na svim sportskim terenima, posjetitelji su okupirali i šetnice i biciklističke i planinske staze, gužva je vladala i ispred i oko planinarskih domova. A i vrijeme je bilo pravo za izlet – sunčano, a temperatura ugodnih 22 stupnja. Prema procjenama organizatora na Platku je bilo više od tri tisuće ljudi.


Foto Damir Škomrlj


Foto Damir Škomrlj





Za dva tjedna na Platku će se održati i završna manifestacija ovogodišnjeg Festivala rekreacije, koja će biti održana 7. i 8. rujna.


U suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak. Svi koji su došli sa svojim psima, a bilo ih je podosta, mogli su dobiti savjet veterinara o zdravlju svog četveronožnog ljubimca ili dresera o pravilnom “odgoju”, a bili su podijeljeni i letci o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa.


Također, u psećem kutku sudjelovali su i predstavnici Skloništa za životinje Lič i Crikvenica kako bi promovirali udomljavanje pasa.