Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Reakcija na prozivke

Lista za Rijeku: HDZ-ovci zaboravljaju da su nas baš oni zadužili za 300 milijardi kuna

Danko Švorinić, Foto: V. KARUZA
Danko Švorinić, Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2019. u 18:32 2019-07-17T18:32:52+02:00

O posljednjim događanjima vezanima uz rad Gradskog vijeća Grada Rijeke priopćenjem se oglasila Lista za Rijeku. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na više medijskih istupa HDZ-a i njihovih trenutnih prirepaka kojima se ciljano plasiranim dezinformacijama i konstrukcijama pokušava zavarati javnost, dužni smo, još jednom, ponoviti sljedeće:

Lista za Rijeku nije u mogućnosti podržati bilo kakvu odluku o zaduženju prije 23. srpnja i datuma kada će biti poznati konkretni iznosi ponuda potencijalnih izvođača na obnovi broda Galeb. Kao što smo komunicirali uoči i na sjednici Gradskog vijeća, smatramo neozbiljnim donošenje bilo kakve odluke prije nego li su poznate ukupne obaveze koje će temeljem toga snositi gradski proračun.

Lista za Rijeku svoje stavove donosi autonomno i odgovaramo samo svojim članovima i biračima, a HDZ-ovci su zaista posljednji koji na njih mogu utjecati. U svoj svojoj brizi za gradske financije, zaboravili su primijetiti da su nas upravo oni, odnosno njihova stranka, na nacionalnoj razini zadužili u iznosu od oko 300 milijardi kuna.

Potpuno su lažne optužbe prema Listi za Rijeku da smo bilo kome pogodovali glasanjem o odgodi sjednice. Tome u prilog svjedoči činjenica da su odgodu tražili i vijećnici HDZ-a ali s drugim terminom (26. srpnja). Da smo i podržali takav prijedlog, on u sadašnjem odnosu snaga u Gradskom vijeću ne bi dobio dovoljno glasova. Uostalom, kada bi kolege bolje poznavale Poslovnik onda bi im moralo biti poznato da se istovjetni prijedlog može naći na idućoj sjednici Gradskog vijeća čak i onda kada na prethodnoj sjednici nije dobio dovoljnu podršku.
Bez obzira na termine i odgode, dužnost svih vijećnika je pojaviti se na poslovnički zakazanoj sjednici i tamo zastupati svoje birače. I ovim putem najavljujemo da će Klub vijećnika Liste za Rijeku na sjednici 24. srpnja biti u kompletnom sastavu. Ozbiljna smo politička stranka koja uoči sjednice vijećnike ne skuplja po Korzu i nevjerojatno nam je da se dio opozicijskih aktera na nas ljuti zato što se zbog naših jasnih stavova morao u kompletnom sastavu pojaviti na sjednici.
Ista logika vrijedi i za nastavak sjednice, birači su nas izabrali da ih zastupamo u vijećnici, a ne po jadranskim plažama. Kome je prenaporno dolaziti na sjednice, neka svoj mandat prepusti nekom drugom", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu