Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Čavle

Kredit od tri milijuna kuna za obnovu Doma kulture

Foto B. Čalušić
Foto B. Čalušić
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 12:23 2019-07-20T12:23:55+02:00

NK Grobničan dobit će priznanje za postignute uspjehe u ovoj sezoni, a Milivoj Kraić, boćar i jedan od osnivača udruge Češljugar, dobit će nagradu za životno djelo

ČAVLE - Općina Čavle kreditno će se zadužiti na deset godina kako bi energetski obnovila zgradu Doma Čavle. Kredit se procjenjuje na tri milijuna kuna, a Općina će se zadužiti kod Erste banke, inače općinske poslovne banke koja je ponudila kredit po najpovoljnijoj kamatnoj stopi od 1,5 posto. Obnova koja se procjenjuje na 4,5 milijuna kuna će obuhvatiti postavljanje energetske fasade, zamjenu krova, radove na kompletnoj unutrašnjoj rasvjeti te izolaciju plafona i zamjenu stolarije.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić na posljednjoj je sjednici Općinskog vijeća Čavle upozorila vijećnike kako više nema vremena za čekanje na početak radova koje će s 1,5 milijuna financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Vrijeme za provedbu ovog projekta je dvije godine. Vrijeme ide, provedba javne nabave trajat će barem tri mjeseca, a radi se o radovima u kojima sve ovisi o vremenskim uvjetima, upozorila je Cvitan Polić.

Goran Mavrinac iz Akcije mladih glasao je protiv odluke o dizanju kredita jer nije bio zadovoljan što se pred vijećnicima nalazi ponuda kredita od samo jedne banke, bez obzira na što se radi o, kako je konstatirao, povoljnoj kamatnoj stopi. Suzdržani su bili vijećnici HDZ-a od kojih je Stanislav Žeželić projekt ocijenio nepotpunim budući da je kod obnove zgrade očekivao i obnovu kotlovnice te uređenje komercijalnih prostora kako bi oni postali konkuretniji na tržištu.

Vijećnici su jednoglasno usvojili šeste izmjene Prostornog plana koji će omogućiti izgradnju reciklažnog dvorišta. Vijećnici su usvojili novu odluka o komunalnom redu kojom su, među ostalim, predviđene više kazne za prekršitelje. Tako će vlasnicima kuća koji drže bačve u dvorištu koje skupljaju vodu i tako pogoduju razmnožavanju komaraca biti naređeno da uklanjanje vode iz dvorišta, loše će proći i vozači koji parkiraju tako da zauzimaju dva parkirna mjesta, za što je predviđena novčana kazna od 500 kuna, dok maksimalna kazna za prekršitelje odluke o komunalnom redu iznosi 2.000 kuna. Kako je odgovarajući na pitanje svojeg stranačkog kolege Marka Žuvića na aktualnom satu kazala čavjanska načelnica, dosad je uz pomoć nadzornih kamera na Čavlima naplaćeno oko 70. 000 kuna kazni. Kamere koje su postavljene u centru Čavala, selit će se po Općini na problematična mjesta.

Vijećnici su jednoglasno podržali odluku o dodjeli općinskih priznanja koje će ove godine dobiti NK Grobničan za postignute uspjehe u ovoj sezoni i Milivoj Kraić, boćar i jedan od osnivača udruge Češljugar koji će dobiti nagradu za životno djelo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.