BK Marinići

“Korak naprijed za Tončija”: Sutra međunarodni boćarski turnir za liječenje Antonija Šebalja

Edi Prodan

Joško Buterin, Paolo Flego, Antonio Šebelja, Ani Morić i Matea Knežević / Snimio I. TOMIĆ

Joško Buterin, Paolo Flego, Antonio Šebelja, Ani Morić i Matea Knežević / Snimio I. TOMIĆ

Na boćalištu BK Marinići-Viškovo sutra u 8.30 sati počinje cjelodnevna humanitarna akcija »Korak naprijed za Tončija« na kojoj će se prikupljati novac za liječenje bivšeg istaknutog člana kluba Antonija Šebelja



Razigrani, veseli ljetni dan i nesputani skok u more na Črnikovici, prije točno godinu dana Antoniju Šebelji donijeli su – tragediju. Udarac glavom o morsko dno prouzročio je teško oštećenje vratne kralježnice, dijagnoza je bila zastrašujuća – tetraplegija.


– Osjećam ruke, ali vidite i sami da ih teško kontroliram, dok su mi noge potpuno oduzete – rekao nam je Antonio, Tonči, na prigodnoj konferenciji za novinare organiziranoj na boćalištu BK Marinići Viškovo povodom prvog međunarodnog boćarskog turnira, ali i multidisciplinarnog događanja pripremljenog za sutra, s početkom u 8,30 sati. Glavna osoba humanitarne akcije »Korak naprijed za Tončija« je upravo Antonio Šebelja jer će se novac koji se sakupi na tom humanitarnom događanju uplatiti na poseban račun otvoren za njegovo liječenje.



 Pomoć će se između ostalog prikupljati i prodajom prigodnih majica. S natpisom »Korak naprijed za Tončia« prodavat će se po cijeni od 50 kuna.





Liječenje u Moskvi


– Postoji mogućnost, kako su nas informirali liječnici, da se novim znanstveno-medicinskim metodama moje tegobe mogu značajno ublažiti, da se naime moje tijelo može učiniti znatno pokretnijim. Ta se metoda primjenjuje u Moskvi, a pretpostavlja dugotrajno, višemjesečno liječenje za koje nam nedostaju sredstva – istaknuo nam je Tonči.


Odlučeno je stoga, jer je do povrede i sam Antonio bio istaknuti član BK Marinići-Viškovo, da se prvi međunarodni boćarski turnir posveti upravo njemu, odnosno prikupljanju sredstava koja će pomoći njegovom liječenju.


– Turnir koji organiziramo ima jak međunarodni karakter, nakana nam je da postane tradicionalni te da svake godine ima i humanitarnu notu. Na njegovom prvom izdanju nastojat ćemo prikupiti što je moguće više sredstava za našeg Antonija, druge godine pomoć ćemo onom kome bude najpotrebnije – istaknuli su nam Joško Buterin i Paolo Flego, istaknuti članovi BKMarinići-Viškovo.


Sutra u sportski park


U organizaciju cjelokupnog događanja uključile su se kao nezaobilazni faktor i Halubajske mažoretkinje.


– Rado se odazivamo svim akcijama koje imaju plemenitu notu, a pomoći Antoniju posebno nam je drago – istaknule su Matea Knežević i Ani Morić.


Sutra, dakle svi put sportskog parka BK Marinići-Viškovo. Početak sportsko-zabavnog događanja s humanitranim karakterom je u 8,30 sati, kad mažoretkinje pripremaju posebno zanimljivi uvod, od 9 sati slijedi cjelodnevni boćarski turnir, dok su popodnevni sati rezervirani za kartaški i pikado turnir. A kad sunce zajde »Pumpa bend« i – ples do zore. I ma koliko toplo bilo, rashlađene pijače neće nedostajati, baš kao ni zanimljive gastronomske ponude s autohtonom notom. S jednom jedinom, najvećom željom: da nam Tonči čim prije – opali vritnjak!