Karte u prodaji

Koncert »Rijeka milosti« za opremanje Doma za osobe s demencijom

Ljiljana Hlača

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Od jučer su u prodaji karte za humanitarni koncert »Rijeka milosti 2« koji organizira Ured za mlade Riječke nadbiskupije i to za sada putem online platforme www.ulaznice.hr, najavili su jučer organizatori ovog događaja veličasni Josip Pende, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije i ravnateljica Doma za osobe s demencijom Mirjam Manuela Jerković. Od siječnja karte će se moći kupiti i putem župnih ureda.ž


»Rijeka milosti 2« održat će se 7. veljače 2020. godine u Centru Zamet s početkom u 20 sati, a prihod od prodaje ulaznica čiji iznos se kreće od 50 kuna za parter, odnosno 60 kuna za tribine, uložit će se za opremanje Doma kojem trebaju namještaj, medicinska oprema za fizikalnu terapiju i slično. Djeci do 10 godina i osobama s invaliditetom ulaz je besplatan, naglašeno je.


Govoreći o koncertu, vlč. Josip Pende je rekao da je pripremljen program duhovnog ozračja te da će na koncertu nastupiti Alen Hržić, Ambrose, Ivan Seletković, Petar Buljan (Božja pobjeda), Sestre Palić, Vanessa Mioč i Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Izrazio je nadu da će odaziv biti dobar, kako bi se prikupio lijep iznos za spomenutu ustanovu koja trenutno skrbi o 5 štićenika.




– Interes za uslugom Doma je jako izražen, u PGŽ-u ima oko 4.000 osoba koje su oboljele od neke bolesti koje uzrokuju demenciju, dok je kapacitet Doma za 18 osoba u stacionarnom smještaju, odnosno 15 osoba u dnevnom boravku. Potrebno je opremiti gornje katove ove ustanove, saznali smo od Mirjam Manuele Jerković.