Aktualni sat Skupštine

Komadina: Očito nam treba »lex škver«

Tihana Tomičić

Dinko Beaković ponovo otvorio pitanje bivšeg pročelnika za Kulturu / Foto Marko GRACIN

Dinko Beaković ponovo otvorio pitanje bivšeg pročelnika za Kulturu / Foto Marko GRACIN



RIJEKA Svi gradovi i općine u Gorskom kotaru bit će obuhvaćene novim brdsko-planinskim zakonom, najavio je podžupan Petar Mamula na aktualnom satu Skupštine Primorsko-goranske županije. 


Vijećnike je zanimalo i što je s planom restrukturiranja »3. maja«, te da li će Uljanik ikada vratiti 524 milijuna kuna »3. maju«, što je pitao nezavisni Hrvoje Burić, a župan Komadina je odgovorio:


– Moja poruka premijeru je da vrijeme za »3. maj« neumitno teče i da država pod hitno mora preuzeti kontrolu nad tim procesima. Ne može se plan restrukturiranja »šetati« između Bruxellesa, Zagreba i Uljanika bez efekata. Očito nam treba »lex škver«. A što se tiče vraćanja novca, svima je jasno da praktički nema teorije da Uljanik taj novac uplati. Očito će se on moći vratiti samo kroz nastavak rada riječkog brodogradilišta i financiranje opreme itd.




Dinko Beaković ponovno je otvorio temu bivšeg pročelnika za kulturu Valerija Jurešića, inzistirajući da mu županijske službe konačno na uvid daju ispis radne knjižice Jurešića, čime je aludirao da se ona razlikuje od one na HZMO-u, odnosno da je falsificirana. Pročelnica Branka Ivandić odgovorila mu je međutim da ni Županija nema original njegove radne knjižice, već samo fotokopiju koja vrijedi kao važeći dokument. »Natječaj je bio nezakonit i netko treba zbog toga odgovarati«, rekao im je na to Beaković.