Reagiranje

Josip Kukuljan: Nisam zatražio ispisnicu, jer se nigdje nisam ni učlanio

P. N.

Hrvoje Burić i Josip Kukuljan  / arhiva NL

Hrvoje Burić i Josip Kukuljan / arhiva NL

Josip Kukuljan reagira na izjave Hrvoja Burića: Moja je namjera politički djelovati kao nezavisan gradski vijećnik i biti otvoren suradnji sa svima ako se radi o interesima svih građana Rijeke. 



Poštovani, želio bih da objavite moju reakciju na članak »Hrvoje Burić ostao sam, napustili ga Koljanin i Kukuljan« od 16.9.2017.


Ako ništa drugo onda bar kao demantij zbog neistina koje su izrečene.


U političku priču s Hrvojem Burićem ušao sam isključivo zato što je bio nezavisan kandidat za gradonačelnika što je odgovaralo mojem osobnom političkom opredjeljenju, a smatrao sam da bi to moglo koristiti članovima Facebook inicijative Protiv skupog Energa.




Nakon izbora Burić je odlučio osnovati stranku što meni kao voditelju inicijative politički ne odgovara jer bi ulaskom u stranku i pod utjecajem stranačke stege zatvorio komunikaciju s većinom vrijednih pojedinaca, aktivista i članovima stranaka s kojima tražim rješenja za komunalne probleme Riječana.


Nisam zatražio ispisnicu kao što Burić tvrdi u članku Novog lista od 16. rujna jer se nigdje nisam ni učlanio.


Moja je namjera politički djelovati kao nezavisan gradski vijećnik i biti otvoren suradnji sa svima ako se radi o interesima svih građana Rijeke. To sam i naglašavao tokom cijele kampanje kako bih umirio one koji su se protivili mojoj suradnji sa Burićem.


Što se tiče »zova novca« i »financijskog nesudjelovanja u kampanji« najradije bih se suzdržao od komentara. Marinko Koljanin je već iznesao dovoljno preciznih informacija o namjeni spomenute naknade i načinu njenog korištenja. Za financijsko, a ja ću spomenuti i nefinancijsko, sudjelovanje u kampanji ostavljam samom Hrvoju Buriću na promišljanje moj ali isto tako i angažman svih simpatizera nezavisne liste, stoji na kraju reagiranja kojeg potpisuje Josip Kukuljan.