E-visitor

Izvrstan početak godine: Rijeka u siječnju u TOP 10 hrvatskog turizma. Evo podataka

Biljana Savić

Grad je ostvario sedmo mjesto prema ukupnom turističkom prometu na području cijele Hrvatske, a podatak da 65 posto u ukupno ostvarenim noćenjima čine inozemni turisti govori u prilog sve boljoj vidljivosti Rijeke na svjetskoj turističkoj karti



RIJEKA – Rijeka je u siječnju bila u TOP 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu. Izvrsnim turističkim rezultatom Rijeka je otvorila 2020. godinu i pozicionirala se na visoko drugo mjesto na području Kvarnera, a u siječnju Rijeka je ostvarila 17.830 noćenja što je rast od 11 posto u odnosu na 2019. godinu.


Privatni smještaj


Prema podacima iz eVisitor informacijskog sustava, Rijeka je u siječnju zauzela izvrsno sedmo mjesto prema ukupnom turističkom prometu na području cijele Hrvatske, a podatak da čak 65 posto u ukupno ostvarenim noćenjima čine inozemni turisti govori u prilog sve boljoj vidljivosti Rijeke na svjetskoj turističkoj karti.


Osim toga, europska organizacija European Best Destinations uvrstila je Rijeku na listu 10 najboljih europskih gradova koje svakako treba posjetiti u 2020. godini.


Najviše noćenja ostvarili su gosti iz regije, a u prosjeku su boravili tri dana što je dokaz da Rijeka postaje city break destinacija zanimljivija sve većem broju, kako stranih tako i domaćih turista.I u siječnju se nastavlja trend kod dobnih skupina, gdje najviše noćenja ostvaruju turisti iz dobne skupine od 19 do 30 godina te čine udio od 29,6 posto u ukupno ostvarenim noćenjima.Rijeka je također ušla i na listu top 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu u privatnom smještaju i zauzela četvrto mjesto odmah iza Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Slijedi karneval




U siječnju je ostvareno 7.864 noćenja u privatnom smještaju, odnosno 44,11 posto, slijede hoteli, objekti u nekomercijalnom smještaju, hosteli te prenoćišta.


– Zaista izvrstan početak turističke godine za Rijeku, koja se ove godine okrunila titulom Europske prijestolnice kulture te nas očekuju brojne manifestacije i kulturna događanja, koja će privući još veći broj turista iz cijelog svijeta. Među prvim turističkim događajima koji nam slijede je najveća i najveselija Međunarodna karnevalska povorka na programu 23. veljače u 12 sati na riječkom Korzu – poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.