Općinsko vijeće

Ingrid Lončarić ostaje na čelu Dječjeg vrtića u Viškovu

Biljana Savić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

O izboru Ingrid Lončarić suzdržani su bili Ksenija Žauhar i Bojan Kurelić. Žauhar smatra da je Lončarić morala mandat staviti na raspolaganje nakon afere u kojoj je dijete samo otišlo iz vrtića



VIŠKOVO Ingrid Lončarić dobila je još jedan mandat za funkciju ravnateljice Dječjeg vrtića Viškovo. Budući da joj sadašnji mandat istječe 16. ožujka, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Viškovo raspislao je natječaj za novi četverogodišnji mandat ravnatelja ove ustanove, na koji su pristigle dvije pravovremene i potpune ponude.


Potom je jedna od kandidatkinja odustala od svoje kandidature, pa je Upravno vijeće obavilo razgovor s preostalom kandidatkinjom i sadašnjom ravnateljicom Ingrid Lončarić i predložilo Općinskom vijeću njeno ponovno imenovanje. Prijedlog je prihvaćen, sa dva suzdržana glasa, a suzdržani su bili Ksenija Žauhar (Nezavisna lista Ksenije Žauhar) i Bojan Kurelić iz Akcije mladih.


Žauhar je ostala suzdržana jer, kako je pojasnila, smatra da je Lončarić trebala postupiti moralno i europski i staviti svoj mandat na raspolaganje nakon što je ovaj vrtić potresla afera kad je petogodišnje dijete otišlo iz vrtića i vratilo se samo kući.




– Jasno mi je da roditelji ne zaključavaju ulaznu ogradu, iako na njoj piše da je obavezno zatvore i jasno mi je da ravnateljica ne može u svakom trenutku pratiti 300 djece i svakog trenutka pratiti svakog odgajatelja, ali ona je na sve to trebala računati kad se prihvatila ove funkcije i shvatiti da nosi odgovornost, a ne kriviti roditelje ili odgajatelja – kazala je Žauhar. No, načelnica Sanja Udović kazala je da Ingrid Lončarić ima njeno puno povjerenje i da je u svom mandatu napravila jako puno za Dječji vrtić Viškovo.


Vijećnici su izglasali i ostanak Sanjina Vrankovića u NO-u Ekoplusa. Ervin Tomić (HDZ/HSS) kazao je da ne dovodi u pitanje Vrankovićev rad, ali da će pri glasovanju ostati suzdržan.


– Vijećnici bi možda trebali biti upoznati s time što Vranković radi u NO-u, a možda upravo iz protesta ne bismo trebali staviti našeg predstavnika u NO jer se u Ekoplusu više ništa ne može napraviti od strane NO-a, kazao je Tomić, a nezavisna vijećnica Mirna Međimorec također je rekla da ne stavlja pod pitanje Vrankovićev rad, ali da su vijećnici dužni biti informirani od strane izvršne vlasti, a ne samo kopati i tražiti dokumentaciju, koliko god ona bila javno dostupna.


Međimorec je rekla da će biti suzdržana, no napustila je sjednicu prije glasovanja, pa je protiv ovoga prijedloga bila samo koalicija HDZ/HSS, odnosno 5 vijećnika, dok ih je 10 glasovalo »Za«. Sanjin Vranković kazao je da je Općina Viškovo, koja ima suvlasništvo u Ekoplusu od 8 posto, prisustvom svog člana u NO-u ako ništa drugo, onda na izvoru informacija.