Poziv Jasne Vrhovac

Humanitarna akcija za žene i majke, bivše trećemajke u petak na Kantridi: ‘Djeca im gladuju’

Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Humanitarna akcija bit će održana u petak, 10. svibnja od 17 do 19 sati, u Liburnijskoj ulici na Kantridi, na parkingu kod autopraonice



RIJEKA Riječka humanitarka Jasna Vrhovac organizira novu humanitarnu akciju za pomoć radnicima 3. maja. Ovog su puta u fokusu žene i majke, bivše trećemajke, koje mjesecima nisu primile plaću i gladuju zajedno sa svojom djecom.


Humanitarna akcija bit će održana u petak, 10. svibnja od 17 do 19 sati, u Liburnijskoj ulici na Kantridi, na parkingu kod autopraonice.


– Pokušajmo samo zamisliti da djetetu ne možemo spremiti ručak, dati mu novac za marendu, a kamoli poneki slatkiš… to već spada u luksuz.




Djeca naših sugrađanki, bivših trećemajki i sada bivših djelatnica Uljanik PIS-a (Poslovno-informacijskih sustava) su gladna, kao i one same. Plaću nisu primile od rujna prošle godine, iako su redovito dolazile na posao.


Što je još žalosnije, zarađeni novac nikad neće ni dobiti! Neke od njih odrađuju otkazni rok, a neke su potpisale izjavu da to ne žele, kako bi što prije dobile koju kunu sa biroa.


No, ni to im neće puno pomoći, jer već su odavna ovršene, a poneke i pred deložacijom.


Stoga molim vas, POMOZIMO im. Nahranimo ih bar na nekoliko dana, poziva Jasna Vrhovac.



Hitno su potrebne sljedeće namirnice:


– trajna salama, sir, paštete, namazi, tune


– svježe povrće i voće i konzervirano povrće


– higijenski pribor


– mlijeko, keksi


– prašak za robu, detergent za posuđe


– bonovi od trgovačkih centara za kupnju mesa (bojimo se da se meso ne pokvari, jer će se humanitarna pomoć dijeliti u subotu)


“Brašna, pašte, ulja i fažola ne trebamo u velikim količinama jer imaju ponešto od predhodnih akcija. Baziramo se na konkretnu hranu, da odmah nešto mogu pojesti. Konkretne hrane im kronično nedostaje. Sram me tražiti kavu, no radost u očima prilikom zadnje humanitarne, kada sam svakome kupila po pola kilograma kave me ponukala da vas i to molim. Pile bi one kavicu, ali mjesecima je nemaju”, dodaje Jasna Vrhovac.


Svojim dragim sugrađankama i sugrađanima poručuju da zna da ne trebaju prizivati svoju savjest, jer su već nebrojeno puta pokazali da je itekako imaju.


– Znam i da onaj tko ne može podnijeti kišu, ne može očekivati ni dugu. Naše hrabre trećemajke podnijele su kišu, zato budimo mi njihova duga, poručuje Jasna Vrhovac.