Uključite se

Humanitarna akcija na Korzu: Kupnjom jedne kuglice donirate po 20 kuna za opremu sportaša invalida

Sanja Gašpert

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja nastavak je prošlogodišnje, izuzetno uspješne akcije Rijeka dobrih želja, koju su pokrenule studentice Karla Pavlović i Lea Radošević s riječkog Odjela za biotehnologiju, a u sklopu koje će u četvrtak i petak, 30. studenoga i 1. prosinca, na riječkom Korzu građani moći kupiti kuglicu za kićenje bora, u nju napisati svoju božićnu poruku ili želju te je objesiti na bor koji će biti postavljen ispred zgrade Gradske uprave na Korzu. Svojom kupnjom kuglice, građani će donirati 20 kuna i sudjelovati u prikupljanju sredstava za nabavku sportske opreme za Sportski savez osoba s invaliditetom.


–  Građani će doniranjem 20 kuna u kućici na Korzu zauzvrat dobiti praznu prozirnu kuglicu, u koju će napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na gradski bor na Korzu. Cilj akcije je nabavka sportske opreme za riječke sportaše invalide, koji postižu odlične sportske rezultate. Upravo to bit će i motiv humanitarnog karnevalskog bala, kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zahvalivši se studenticama na inicijativi i izražavajući uvjerenje da će se i ove godine veliki broj građana odazvati humanitarnoj akciji koja se organizira u sklopu Rijeka Adventa.


Inicijatorica akcije, Karla Pavlović, istaknula je kako su ove godine studenti-volonteri pripremili za prodaju 500-tinjak kuglica, više nego protekle godine jer je odaziv građana na prvu humanitarnu akciju bio izniman. Pavlović je zahvalila Gradu Rijeci koji je osigurao kuglice te kazala kako su studenti volonteri mašnama ukrasili kuglice, u kojima će se nalaziti slama i papirić za blagdanske želje i čestitke. Luka Dobrović, tajnik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke zahvalio se studentima i Gradu Rijeci što će u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji darivati upravo sportaše s invaliditetom te izrazio zadovoljstvo što sa Savezom surađuje sve veći broj volontera – učenika srednjih škola i studenata.




U kuglicu će građani moći upisivati božićne poruke ili želje te je potom staviti na gradski bor. Prodaja kuglica na štandu bit će organizirana u četvrtak i petak, 30. studenog i 1. prosinca od 9 do 19 sati, a iste dane od 16 do 19 sati građani će moći uz pomoć autodizalice kuglice postaviti i na više grane gradskog bora. Trajanje je akcije najavljeno dva dana, međutim, prošle su godine sve kuglice prodane već prvog dana, pa je stoga ove godine i osiguran veći broj kuglica. Inače, za prošlogodišnju je akciju bilo osigurano 300 kuglica, a donirani prihod bio je namijenjen riječkom Centru za autizam.