Nona Nada

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Sutra lopatu u ruke, pa put Morskog prasca

Edi Prodan

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Sutra, u subotu s početkom u 11 sati se na plaži Kantrida, mnogo poznatijoj kao Morski prasac, po beach baru koji se na njoj nalazi, organizira akcija njezinog uređenja pod nazivom Nona Nada. S obzirom da je nedavno olujno nevrijeme nanijelo plaži veliku štetu, nona Nada i njezin unuk su putem društvenih mreža pokrenuli inicijativu uređenja jedne od najvrednijih dužobalnih znamenitosti Rijeke.


– Sjajna inicijativa i joj ljepša reakcija ljudi koji su inače zaljubljenici u ovaj dio Rijeke. Prava reakcija u stilu Europskog kvarta kulture što Kantrida polako postaje. Sve one koji dolaze u subotu molimo da donesu poneku lopatu kako bi se lakše poravnalo plažu, a glavninu snaga usmjerit ćemo na čišćenje šetnice do »3. maja« kako bismo omogućili penzionerima i mamama s kolicima nesmetani prolazak tim putem – istaknuo je Damir Čargonja Čarli, vlasnik »Prasca« i istaknuti riječki kulturno-umjetnički pregalac.


A da akcijaši ne budu gladni i žedni, pobrinut će se Kantridersi koji će se u ovom slučaju od glazbenika pretvoriti u kuhare. Završetak akcije predviđen je oko 18 sati, nakon čega se nastavlja druženje ekipe koja se i u ljetnim mjesecima jako dobro druži, zabavlja i razumije.