Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Europski izbori

video Gordan Jandroković došao u Rijeku, pa najavio: 'HDZ će pobijediti i u PGŽ'

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 20:26 2019-04-02T20:26:46+02:00

HDZ će biti najjača politička stranka na europskim izborima, a vjerujem i da će Primorsko-goranska županija dati značajan doprinos i da će biti i ovdje najjača politička stranka, izjavio je Jandroković

RIJEKA Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sudjelovao je u radu Županijskog odbora primorsko-goranskog HDZ-a kako bi čelne ljude upoznao s pripremama za europske izbore.

– U okviru priprema za europske izbore, kao glavni tajnik, obilazim županijska središta, a Rijeka je 19 grad gdje ću se sresti sa županijskom organizacijom HDZ-a. Predstavio sam strategiju i izborni program te smo dogovorili aktivnosti oko izborne promidžbe. Pripremit ćemo se za izbore jer očekujemo pobjedu.

HDZ će biti najjača politička stranka na europskim izborima, a vjerujem i da će Primorsko-goranska županija dati značajan doprinos i da će biti i ovdje najjača politička stranka, izjavio je Jandroković.

On je najavio da će HDZ-ova lista biti donijeta do 9. travnja 2019. godine.

– Imat ćemo kvalitetne kandidatkinje i kandidate. Vodit ćemo računa o njihovom poznavanju Europske unije i njihovim znanjima o tome kako zaštititi hrvatske interese unutar EU-a. Vodit ćemo računa i o tome da svi dijelovi Hrvatske budu ravnomjerno zastupljeni. Sve naše županijske organizacije predložile su svoje kandidate jer nam je bitan teritorijalni princip. Naša kampanja će biti pozitivna s naglaskom na pojašnjavanje koje su prednosti našega članstva u EU-u, izjavio je Jandroković.

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković osvrnuo se na nabavu nove flote Jadrolinije i mogućnost gradnje brodova u hrvatskim brodogradilištima.

– Jadrolinija planira ući u nabavku novih brodova jer potreba postoji zbog starosti flote. Nije bilo zahtijeva sa strane Jadrolinije da bude izuzeta od javne nabave. To mora zatražiti Ministarstvo gospodarstva. Vidjet ćemo s resornim ministrom kako će se sve to organizirati. Intencija je svake vlasti, pa tako i nas, da se brodovi grade u Hrvatskoj, poručio je Butković.

N0204MG2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.