Najbolji radovi

GROBNIČKA JESEN Proglašeni pobjednici natječaja ‘Darovani’

Sanja Gašpert

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Riječ je o natječaju koji već dva desetljeća provodi Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine u suradnji s osnovnim školama Primorsko-goranske županije



GRAD GROBNIK – Na otvorenju ovogodišnje Grobničke jeseni, Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine proglasila je pobjednike natječaja pod nazivom »Darovani«, što ga već dva desetljeća grobnička Katedra provodi u suradnji s osnovnim školama Primorsko-goranske županije, za najbolja literarna ostvarenja na čakavskim govorima te najbolje likovne uratke.


U poeziji, u kategoriji od 1. do 4. razreda, nagrađeni su učenički uradci »Proleći«, Magdalene Maršanić, učenice 3. razreda OŠ Čavle, »Prolećnice«, Tare Kovačić iz OŠ Čavle, »Jesen« Lee Mohorić iz OŠ Čavle, »Jesen« i »Ljubav«, Sare Paškvan iz OŠ Hreljin, »Note« Nine Kukuljan iz OŠ Jelenje-Dražice te »Kakovo j more« Viga Doričića iz OŠ Srdoči, a u kategoriji od 5. do 8. razreda nagrađeni su uradci »Sunce«, Vali Linić iz OŠ Kostrena, »Zima«, Eme Franko iz OŠ Kraljevica, »Mrzli val«, Borisa Tomića iz OŠ Srdoči, »Ribarov stan«, Luke Bolf iz OŠ Srdoči, »Črešnja«, Noemy Blažić iz OŠ Svetog Mateja Viškovo, »Od proljeća do jeseni«, Tie Juretić, iz OŠ Svetog Mateja Viškovo, »Murva«, Frana Blažića iz OŠ Svetog Mateja Viškovo, »Moj lipi škoj«, Elene Mahne iz OŠ Čavle, »Gašparov malin«, Klare Brdar iz OŠ Čavle.


U prozi, u kategoriji nižih razreda, nagrađeni su radovi »Leto prohaja a jesen dohaja«, Antonije Nikšić iz OŠ Jelenje-Dražice, »Bura«, Marte Kosta iz OŠ Čavle, »Moja familija«, Lare Jakovčić iz OŠ Hreljin, »Ploča«, Chiare Ružić iz OŠ Hreljin, »Moj susret s kresnicun«, Kiare Sudan iz OŠ Jelenje-Dražice, »Visibaba«, Korine Mavrinac iz OŠ Čavle, »Veljača«, Filipa Cuculića iz OŠ Čavle, a u kategoriji viših razreda osnovne škole radovi »Pred moren niman tajni«, Roka Škrgetića iz OŠ Srdoči, »Bajka o napuštenon seli«, Ree Gržin iz OŠ Bribir te »Ja san zaljubljen«, Mateja Sovića iz OŠ Kraljevica.




Nagrađeni su i likovni radovi, učenika od 1. do 4. razreda – »Dondolaš«, Petre Marincel iz OŠ Čavle, »Leptir«, Franke Zidarić iz OŠ Čavle, »Jesensko lišće«, Majde Klobas Carević iz PŠ Grobnik, »Ruke«, Morene Boroe iz OŠ Jelenje-Dražice te »Mlikarica«, Maria Majdandžića iz OŠ Čavle, kao i učenika viših razreda – »Bez naziva«, Stele Mitrović iz OŠ Svetog Mateja Viškovo, »Grafička modelacija«, Nore Sećen iz OŠ Čavle, »Morske čizme«, Patrika Škrijelje iz OŠ Jelenje-Dražice, »Uz more«, Lorene Koić iz OŠ Jelenje-Dražice te »Bez naziva«, Une Tadić, iz OŠ Svetog Mateja Viškovo.