Potok

GRADNJA HOTELA POČINJE U RUJNU Na mjestu Elektromaterijala od 25. veljače – privremeni parking

Marinko Glavan

Parkiralište će »trajati« dok ne stigne građevinska dozvola / Snimio Sergej DRECHSLLER

Parkiralište će »trajati« dok ne stigne građevinska dozvola / Snimio Sergej DRECHSLLER

Cijena, prema najavama, neće prelaziti šest kuna za prvi sat te sedam za svaki idući sat parkiranja



RIJEKA Privremeno parkiralište na mjestu srušene upravne zgrade nekadašnjeg Elektromaterijala na Potoku započet će s radom u ponedjeljak, 25. veljače, s cijenom koja neće prelaziti 6 kuna za prvi sat i 7 kuna za iduće sate parkiranja, potvrdio je Mladen Zonjić, direktor tvrtke Obligo concept, koja za vlasnika zemljišta, tvrtku Rijeka Property vodi projekt izgradnje hotela na toj lokaciji.


Motiv je zarada


Zonjić objašnjava kako je riječ o privremenom parkiralištu, koje će u funkciji biti najkasnije do 15. rujna ove godine, do kad se očekuje izdavanje građevinske dozvole i početak radova na izgradnji budućeg hotela.


– Vidim da se po društvenim mrežama i portalima dosta govori o ovoj temi pa moram naglasiti da je zaista riječ o privremenom parkingu, a nikako o nekom trajnom rješenju. Motiv za privremeno otvaranje parkirališta na mjestu srušene zgrade je, naravno, prvenstveno zarada u periodu do izdavanja građevinske dozvole, ali jednako tako smatramo da ne bi bilo u redu prema stanarima okolnih zgrada da smo ostavili neuređeno gradilište nakon rušenja zgrade nekadašnjeg Elektromaterijala. Očekujemo da ćemo do rujna imati svu potrebnu dokumentaciju te da će sredinom tog mjeseca započeti prvi radovi na izgradnji hotela, rekao je Zonjić.




Podsjećamo da je Zonjić u svojim izjavama za naš list, prije otprilike dva mjeseca, kada je započelo rušenje zgrade Elektromaterijala, već najavio da će na tom prostoru, do početka radova na izgradnji hotela, biti privremeno parkiralište. U istom je razgovoru Zonjić, doduše, početak izgradnje hotela najavio za kraj lipnja ili srpanj ove godine, no sada je taj rok očito pomaknut za dva mjeseca.


Hotel, garaža…


Budući hotel, prema ranijim najvama iz Obligo koncepta, bit će dio internacionalnog lanca hotela. Imat će između 150 i 160 soba, a zgrada će se, gledano od razine sjevernog dijela, na križanju s Ulicom Viktora Cara Emina, sastojati od prizemlja i šest etaža, od kojih je najviša namijenjena za tehničke potrebe objekta.


S južne strane imat će jednu ili dvije dodatne etaže, ovisno o izdanoj građevinskoj dozvoli, dijelom podzemne, u kojima će biti smještena garaža. U sklopu projekta uredit će se čitav potez duž Cambierieve ulice, od ulaza u KBC do raskrižja s Vukovarskom ulicom i Ulicom Viktora Cara Emina, na kojemu će biti izgrađen dodatni, treći prometni trak, a na sjevernom dijelu bit će uređen mali trg, površine oko 400 metara kvadratnih, dok će na južnom dijelu, pokraj ulaza u KBC, biti uređena zelena površina.


Prema odredbama DPU-a područja Potok, garaža hotela mora imati minimalno 100 mjesta, a pokažu li ispitivanja mogućnost izgradnje dodatne podzemne etaže, taj bi kapacitet bio barem udvostručen, te bi u tom slučaju garaža, osim za potrebe hotela, bila otvorena i za javnost.


Izgradnja kompleksa, prema Zonjićevim predviđanjima, trebala bi biti završena sredinom 2021. godine, kada bi i hotel trebao započeti s radom.