Rijeka sreće

Dvije tisuće novih zvijezda na riječkom nebu za djecu sa sindromom Down

Marinko Glavan

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA – Dvije tisuće novih zvijezda zasjalo je  na riječkom nebu. Toliko su lampiona Riječani pustili s Molo longa, u humanitarnom spektaklu Rijeka sreće, organiziranom u povodu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom.


Dio prihoda od lampiona koji su se prodavali na Korzu i na samom Molo longu namijenjen je udruzi Rijeka 21, za kupnju glazbala za novu glazbenu sobu dok će ostatak prihoda biti utrošen na porkivanje troškova organizacije.


Program je započeo već u 18 sati, uz nastupe DJ-a i djece udruge Rijeka 21, a lampioni su simbolično pušteni u 21 sat, na oduševljenje svih prisutnih, posebno najmlađih sudionika humanitarne akcije.





– Klinci su potpuno oduševljeni. Prelijepo je. Ovakve akcije bude radost, romantiku, a kod djece potiču maštu i kreativnost, rekla je Sanja Stamenić Oštrić, koja je na Molo longu bila s četvero klinaca i klinceza – Paolom, Gabi, Rokom i Noom.



– Rijeka je došla i pokazala veliko srce, još jednom, komentirali su humanitarnu akciju Maja Vagaja i Antonio Pleše.Gužva na Molo longu potrajala je još dugo nakon što su lampioni pušteni, sve dok se i zadnji nije ugasio, a Riječani su doista još jednom pokazali da imaju veliko srce.